GÜNDEM

Ahmet Hakan yazdı: Emre Kınay ne yapmaya çalışıyor?

Jülide Ateş'in 40 programına konuk olan Emre Kınay'ın yaptığı açıklamalar olay oldu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Kınay'ın aylar sonra böyle bir açıklama yapmasının nedeninin sol kesimlerde yıpranan itibarını milliyetçileri harcayarak toparlamak istediği olduğunu söyledi.

Ahmet Hakan yazdı: Emre Kınay ne yapmaya çalışıyor?

31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Kadıköy Belediye Başkanı adayı olan oyuncu Emre Kınay, katıldığı televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Kınay, Akşener'e "Benim kapıma sizin aracılığınızla ve herhangi bir milliyetçilik kimliği ile gelen hiç kimseyi siz gönderseniz dahi içeri almam" dediğini ve bu şartının kabul edildiğini söyledi.

Kınay'ın tartışma yaratan sözlerini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan aday olduğunda Emre Kınay’ın ne yapmak istediğini anlayamadığını aradan geçen zaman sonra neden böyle bir açıklama yaptığını hemen anladığını söyledi.

EMRE KINAY NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

YEREL seçimde Kadıköy’de İYİ Parti’den aday olmuştu Emre Kınay...

*

“Yapma” dedim. “Gereksiz bir çıkış bu” dedim. “Üzülürsün” dedim. “Olmaz” dedim. “Girme bu işlere” dedim. “Sana göre değil” dedim. “Neyi ispatlamaya çalışıyorsun” dedim.

Dedim, dedim, dedim.

Fakat söz dinletemedim. Üstelik sakalım da var.

*

Aday oldu... Boyunun ölçüsünü de aldı.

*

Aradan geçti şunca zaman...

Şimdi çıkmış açıklamalar yapıyor.

“Kazanırsam kapıdan milliyetçileri sokmam dedim Meral Akşener’e... O da ‘Tamam’ dedi” türü açıklamalar...

*

Milliyetçilerin partisinden aday olmuş, milliyetçilerin partisinin başkanına “Milliyetçileri kapıdan sokmam” diyor. Milliyetçilerin partisinin başkanı da “Tamam” diyor.

*

Emre Kınay’ın bu anlatımından çıkan sonuç şu:

Meral Akşener, “İyi ama Emre Kınay Bey... Ben de milliyetçiyim. Kazanırsan beni de mi kapıdan içeri sokmayacaksın” sorusunu bile sormamış yani...

Hay bin kunduz!

*

Aday olduğunda Emre Kınay’ın ne yapmak istediğini bir türlü anlayamamıştım.

Ama aradan geçen şunca zaman sonra neden böyle bir açıklama yaptığını hemen anladım.

*

Emre Kınay’ın yaptığı şu:

Sol kesimlerde yıpranan itibarını milliyetçileri harcayarak toparlamak istiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar