GÜNDEM

Ahmet Hakan yaşanan sel felaketinden sonra uyardı

Hürriyet Gazetesi Ahmet Hakan, Giresun'da yaşanan sel felaketini hatırlattığı bugünkü yazısında devlet ve millet olarak şimdiye kadar afetlerden ders çıkarmadığımızı belirtip; yaşanan son felaketten ders çıkarmamız gerektiği konusunda uyardı.

Ahmet Hakan yaşanan sel felaketinden sonra uyardı

Giresun'un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da Ahmet Arslan'ın, 'Giresun’un içinde iki sokak arası/Altı kurşun attılar üç de bıçak yarası' diye söylediği türküyü bugünkü köşesine taşıyıp Giresun’dan gelen felaket fotoğraflarına baktıkça; türkünün hüznünün üzerine çöktüğünü yazdı.

Fotoğrafların, yaşanan felaketin büyüklüğünü ortaya koyduğunu belirten Ahmet Hakan, "Fotoğraflara baktıkça. Hüznün yanı sıra bir isyan duygusu da gelişti bende. Çünkü selden etkilenen yerleşim yerlerinin tamamında evler, dere yataklarına yapılmıştı. Ortaya çıkan sonuç, bunun doğal sonucuydu." şeklinde konuştu.

Ahmet Hakan, hem devlet hem de millet olarak bu zamana kadarki fekaletlerden yeterince ders çıkarmadığımızı da ifade etti.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar