GÜNDEM

Ahmet Hakan Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu iddiasını yorumladı: Bu kadarını beklemiyordum

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Kendi programında partisinin il başkanına FETÖ'cü diyen İYİ Partili Ümit Özdağ'ın açıklamaları için "Bu kadarını beklemiyordum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu iddiasını yorumladı: Bu kadarını beklemiyordum

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, getiğimiz gün Tarafsız Bölge yayınında ağırladığı ve partisinin il başkanına FETÖ'cü diyerek tüm bakışları üzerine çeken İYİ Partili Ümit Özdağ'ın bu açıklamalarını yorumladı.

Hakan, "Ümit Özdağ programa nasıl çıktı, ortalığı sarsan konuşmasını nasıl yaptı? Program öncesi ve sonrası Tarafsız Bölge stüdyosunda neler yaşandı? Perde arkasını anlatıyorum..." diyerke şunları söyledi:

- YAYINDA NE YAPACAK: Genelde siyasetçiler, programlardan önce yaptığımız kısa sohbetlerde her şeyi açıkça konuşurlar. Sansüre gitmezler. Programdan önce herhangi biriyle ilgili “FETÖ’cü” falan derler ama program sırasında bundan kaçınırlar. İmalarla, göndermelerle yetinirler. En azından isim vermezler. Bu nedenle Ümit Özdağ’a sordum: “Buğra Kavuncu ile ilgili bu iddianızı programda bu netlikte ifade edecek misiniz?” Cevap verdi: “Bu netlikte söylemeyebilirim ama bakalım.”

- NETİN DE NETİ: Program başladı. Ümit Özdağ, önce kendi açısından İYİ Parti’de yaşanan tartışmaları yorumladı. Koray Aydın faktöründen söz etti. Partide kendi açısından yanlış giden işlere vurgu yaptı. Kongrede isim çizilmesi olayını analiz etti. Ve tüm bunların ardından sıra geldi Buğra Kavuncu meselesine... Şaşırtıcı derecede açık ve net konuştu Ümit Özdağ. Resmen ve alenen FETÖ’cü dedi partisinin İstanbul il başkanına... İtiraf edeyim: Ben bu kadarını beklemiyordum.

- HEYET DE ŞAŞIRDI: Ümit Özdağ’la birlikte gelen birkaç partili vardı yanında. Program bittiğinde stüdyoya geldiler. Hepsi acayip şaşkındı. Şok olmuşlardı. “Hoca ortalığı darmadağın etti” dediler. Fark ettim ki... Onlar da beklemiyorlardı Ümit Özdağ’ın bu kadar net konuşacağını... Ümit Özdağ ise derdini anlatmış olmanın rahatlığı içindeydi ve gayet memnun görünüyordu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar