GÜNDEM

Ahmet Hakan: Uçağa tutunup yere çakılanlara bakarken çektiğim beş sancı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Afganistan'da Taliban'dan kaçan insanların görüntülerini ve kendisine hissettirdiklerini bugünkü köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan: Uçağa tutunup yere çakılanlara bakarken çektiğim beş sancı

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağı Kabil'deki havalimanından uçağa girmeyi başaran 640 siville havalandı. Uçağın içinden çekilen kare kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Afganistan'da Taliban'dan kaçan insanların görüntülerini ve kendisine hissettirdiklerini bugünkü köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

SANCI BİR: Görüntüleri izliyorum. Bir Amerikan kargo uçağı, hayli kibirli ve egoist bir şekilde Afganistan’ı terk etmek için havalanacakken... Yüzlerce Afgan, uçağa yapışmak için birbirlerini eziyor. Allah kimseyi, böyle aşağılanmış bir pozisyona, böyle bir zillete düşürmesin!

- SANCI İKİ: İnsanlar, Taliban yönetimi altında yaşamaktansa bir Amerikan kargo uçağının kanadına tutunup yere çakılmayı göze alıyorlar. Barış dini olan İslam’ın Taliban’ın elinde aldığı şekle bakar mısınız? Taliban, bir tür İslam karşıtı propaganda makinesi değilse nedir?

- SANCI ÜÇ: Bu insanların çoğu ABD’ye güvendiler. Peki ABD ne yaptı? Ne yapacak? Hepsini sattı. Hiçbirini düşünmedi. Pılısını pırtısını toplayıp olay mahallini terk etti. Olan da bu insancıklara oldu. ABD’nin insancıllığı buraya kadardır. Medeniyetleri batsın.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar