GÜNCEL

Ahmet Hakan: Sıradışı bir sapıklık...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını imam nikahı ile evlendirip cinsel istismara maruz kalmasını sağladığı iddiaları Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. İğrenç iddialara birçok kişi tepki gösterirken, gazeteci Ahmet Hakan ise köşesine taşıdığı yazıda oldukça sert ifadeler kullandı.

Ahmet Hakan: Sıradışı bir sapıklık...

Türkiye'yi sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddiası giderek büyüyor. Birçok sanatçı, siyasi isim, gazeteci gibi tanınan kişiler, söz İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını imam nikahı ile evlendirdiği yönündeki iddialara tepki gösterirken, en sert tepkilerden biri Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan geldi.

Ahmet Hakan, "Sıradışı bir sapıklık" başlıklı yazısında söz konusu iddiaların Diyanet'e zarar vermemesi için islami vakıflar ve derneklerin, Diyanet'in ve din adamlarının bu konu ile ilgili tavırlarını ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Ahmet Hakan'ın yazısının bir bölümü şu şekilde:

Savcılığın hazırladığı iddianameyi gördüm. Ses kayıtlarını okudum. İddiaları inceledim. İnsanlığımdan utandım. Tam bir pedofili vakası bu. Korkunç bir olay. “Yansın bu dünya” dedirtecek kadar korkunç.

*

Bu konuya devletin el atması lazım. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, derhal bu olayla ilgili tutum almalı. Duyduğuma göre Bakanlık avukatı, müşteki sıfatıyla duruşmalara katılacakmış.

*

Bu olayın dine, diyanete vereceği zararın önüne geçilmesinin yolu şuralardan geçiyor: 

*

İslami vakıflar ve dernekler, bu olay karşısında sesini yükseltmelidir. Diyanet, bu sapıklıkla hesaplaşmalıdır. Din adamları, bu konuda net bir tavır koymalıdır. Altı yaşındaki bir kız çocuğun evlendirilmeye kalkışılmasının dinle alakası olmadığı vurgulanmalı, bu sapıklıkla yüce İslam’ın bağdaşmayacağının altı çizilmeli.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar