GÜNDEM

Ahmet Hakan Perinçek'e sert çıktı! 'Bırak şu saçma sapan Atatürk Taliban kıyaslamasını'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Atatürk ile Taliban'ı bir tutan Doğu Perinçek'e ateş püskürdü. Hakan, Perinçek'in sözleri için "Atatürk’le Taliban’ı kıyaslamak... Her şeyden önce Atatürk’e düpedüz hakaret ve büyük bir saygısızlık. Saçmalamanın daniskası." dedi.

Ahmet Hakan Perinçek'e sert çıktı! 'Bırak şu saçma sapan Atatürk Taliban kıyaslamasını'

Ulusal Kanal'a konuşan Doğu Perinçek, Afganistan'ı ele geçiren Taliban'la ilgili olarak, "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı" ifadelerini kullanmış ve tepkilere neden olmuştu. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Atatürk ile Taliban'ı bir tutan Doğu Perinçek'e ateş püskürdü. Hakan, Perinçek'in sözleri için "Atatürk’le Taliban’ı kıyaslamak... Her şeyden önce Atatürk’e düpedüz hakaret ve büyük bir saygısızlık. Saçmalamanın daniskası." dedi.

İşte o yazı:

DOĞU PERİNÇEK ŞÖYLE DEMİŞ: “TALİBAN, ATATÜRK’ÜN TÜRKİYE’DE YAPTIĞI GİBİ AFGANİSTAN’IN KURTULUŞ SAVAŞI’NI BAŞARDI”. CİDDİYE ALINACAK PEK BİR TARAFI YOK BU AÇIKLAMANIN. AMA BENİM TALİHSİZLİĞİM DE BU... SÜREKLİ CİDDİYE ALINMAYACAK ŞEYLERİ CİDDİYE ALMAKLA GEÇİYOR ÖMRÜM. İŞTE YİNE ÖYLE BİR DURUMDAYIM VE SÖYLEYECEKLERİM ŞUNLARDIR:

Afganistan, tarihte hiçbir zaman doğru dürüst merkezi bir yönetim oluşturamadı. Kabilelerin, dağınık güçlerin itişip kakışmasının coğrafyası oldu hep. Ulus yok ortada. Merkezi yönetim tecrübesi yok. Afgan kimliği yok. Tarihsel deneyim diye bir şey de yok.

*

Türkiye’nin durumu, Afganistan’ın durumuyla kıyas edilemez. Türkiye’nin büyük bir deneyimi var. Bir imparatorluk geçmişi var. Merkezi yönetim tecrübesi çok büyük. İmparatorluktan getirdiği müthiş zengin bir birikim söz konusu. Türkiye Cumhuriyeti, böyle bir birikime yaslanıyor.

Atatürk’le Taliban’ı kıyaslamak... Her şeyden önce Atatürk’e düpedüz hakaret ve büyük bir saygısızlık. Saçmalamanın daniskası. Absürdlüğün zirve noktası. Böyle bir kıyaslama, Atatürk ve yol arkadaşlarının birikim ve deneyimini aşağılamaktan başka bir anlam taşımaz.

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum