GÜNDEM

Ahmet Hakan: Özür dile ve olayı kapat Abdurrahman Dilipak

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı tepki çeken açıklamalarından dolayı özür dilemesini söyledi.

Ahmet Hakan: Özür dile ve olayı kapat Abdurrahman Dilipak

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, İstanbul Sözleşmesi hakkında açıklama yaparken kullandığı çirkin ifadeler tepki çekmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konu ile ilgili konuşmuş ve Dilipak'ın söylemlerinin yanlışlığına değinmişti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise bugün kaleme aldığı yazısında Dilipak'ın, ifadelerini köşesine taşıdı. Ahmet Hakan, Dilipak'ın açıklamalarından dolayı özür dilemesi gerektiğini belirtti.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı:

ABDURRAHMAN Dilipak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bile tepkisi çeken cümlelerini aynen alıntılıyorum:

“AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar, hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘yeşil sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘yeşil sermaye’, davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi?”

Gelin, metin analizi yapalım:

AK Parti içindeki AKP’liler vurgusu yapılıyor, hemen ardından bunların desteklendiği söyleniyor. Ardından da “bu fahişelere ve onların türevlerine”deniliyor. Gayet net yani.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar