GÜNCEL

Ahmet Hakan Lütfü Elvan'ın sessizliğini eleştirdi! 'Susuyor da susuyor'

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın doların yükselişiyle ilgili sessizliğini korumasına eleştiri yöneltti.

Ahmet Hakan Lütfü Elvan'ın sessizliğini eleştirdi! 'Susuyor da susuyor'

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" şeklindeki mesajı sonrası gözlerin çevrildiği Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı bugünkü köşesine taşıdı.

"Bazı siyasetçilerimizin en temel hatası şudur: Susmaları gerektiğinde konuşurlar. Konuşmaları gerektiğinde ise susarlar" diyen Hakan, şöyle devam etti:

'SUSUYOR BABAM SUSUYOR'
"Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan, kişisel tarihinde belki de en konuşması gereken zamanlardan geçiyor. Fakat heyhat! Susuyor babam susuyor."

GÖREVDEN AFFINI İSTEYEBİLECEĞİ KONUŞULUYORDU
Erdoğan'ın mesajlarının hedefinde, "Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır" diyen Bakan Elvan'ın olduğu ileri sürülüyordu.

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum; bu gece bir şey olabilir" şeklindeki ifadesinin ilgi çekmesinin nedenleri arasında, kamuoyunda oluşan bu 'koltuk değişimi' beklentisi yer alıyordu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar