GÜNCEL

Ahmet Hakan, Hıncal Uluç'un ardından yazdı! "Üzeri çizilip atılacak biri değildir"

Ahmet Hakan, Hıncal Uluç için "Türk basını... Tartışmalı bir kalemini, kıymetli bir rengini, çığır açmış bir ustasını, yenilikler getirmiş bir öncüsünü, nevi şahsına mahsus bir ismini kaybetti" ifadelernini kullandı.

Ahmet Hakan, Hıncal Uluç'un ardından yazdı! "Üzeri çizilip atılacak biri değildir"

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye'nin kıdemli gazetecilerinden olan Sabah yazarı Hıncal Uluç'un hayatını kaybetmesinin ardından kaleme aldığı yazısında, "Türk basınının son dönemine damga vurmuş bir isimdir Hıncal Uluç. Bir iki tepki çeken yazısıyla özetlenebilecek ve üzeri çizilip atılacak biri değildir. Hele politik kutuplaşmaya kurban edilecek biri hiç değildir" yorumunu yaptı. 

"Türk basını... Tartışmalı bir kalemini, kıymetli bir rengini, çığır açmış bir ustasını, yenilikler getirmiş bir öncüsünü, nevi şahsına mahsus bir ismini kaybetti" diyen Hakan, Uluç ile ilgili şunları yazdı: 

"Herkesin 'a' dediğine 'b' derken dikkat çekme numarası mı yapıyordu? Kendisiyle yaptığım sohbetlerde hiç de numara yapmadığını fark etmiş ve çok şaşırmıştım. Adam olanca samimiyetiyle inanıyordu yazdığına.

Ve cesurdu. Şunu küstürürüm, bunu kızdırırım, çok tepki alırım falan... Lügatinde yoktu bunlar.

Çok takdir ettiğim bir tarafı da şuydu: İlerlemiş yaşına rağmen yazıdan ve hayattan hiç kopmadı. Frene hiç basmadı. İzledi, yaşadı, yazdı. Ta ki son rahatsızlıkları kendisini durdurana kadar." 

Yazının tamamı için tıklayın.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar