GÜNCEL

Ahmet Hakan, Erkan Oğur'u eleştirenleri hedef aldı: Yapılan yobazlığın ta kendisidir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sözü müziği kendisine, düzenlemesi Erkan Oğur'a ait "Hiç oldum" türküsüne klip çekti.Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, sol kesimden Oğur'a gelen tepkileri eleştirdi. Hakan, 'Günümüz dünyasının bütün leş linç orduları birleşse de...Bilen bilir, sen yine dönmezsin yolundan' diyerek sitem etti.

Ahmet Hakan, Erkan Oğur'u eleştirenleri hedef aldı: Yapılan yobazlığın ta kendisidir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sözü müziği kendisine, düzenlemesi Erkan Oğur'a ait "Hiç oldum" türküsüne klip çekti. Kısa süre içerisinde Twitter'da gündem olan klipte Kalın'ın şarkısına yardım ederek düzenlemesini yapan kişinin Erkan Oğur olduğu öğrenilince, Oğur'a sol kesimden gelen tepkiler çığ gibi büyüdü. Hakan bugünkü köşesinde, Erkan Oğur'u hedef alanları eleştirdi. Hürriyet gazetesi yazarı, 'Aldırma Erkan Oğur aldırma!Sen gözlerini yumup çağlar ötesinden gelmiş bir abdal gibi türkülerini söyleyen ve kendini kırklara, yedilere adayan bir eski zaman dervişisin.Günümüz dünyasının bütün leş linç orduları birleşse de...Bilen bilir, sen yine dönmezsin yolundan' diyerek Oğur'a destek verdi. 

İşte o yazı... 

Ama yüzyılların izini taşıyan türküleri severim. Çağlar ötesinden gelip bizi tam kalbimizden yakalayanları... İlk söyleyeni belirsiz anonimleri... Sözleri gayet basit ama bir o kadar da derinlikli olanları...

İşte bu yüzden “Ben bir türkü sözü yazdım, üstelik de besteledim” diye ortaya çıkanlara karşı hep mesafeli olmuşumdur. Çünkü bu tür iddialardan genellikle yapay sonuçlar çıkar.

*

İbrahim Kalın’ın sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Hiç Oldum’ adlı bir türküyü seslendirdiğini duyunca...

“Eyvah” dedim.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar