GÜNDEM

Ahmet Hakan emekli amiralllerle Ayasofya İmamı'nı karşılaştırdı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde emekli albaylarla, Ayasofya imamı Mehmet Boynu kalın'ı karşılaştırdığı bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan emekli amiralllerle Ayasofya İmamı'nı karşılaştırdı

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde emekli albaylarla, Ayasofya imamı Mehmet Boynu kalın'ı karşılaştırdığı bir yazı kaleme aldı. Ahmet Hakan "Ayasofya İmamı, her konuda görüş açıklıyor da, emekli amiral kendi konusunda görüş açıklamayacak mı?" sorusuna cevabını verdi... 

Hakan,''Tabii ki açıklar. Açıklıyorlar da zaten. Televizyonlara çıkıyorlar. Kişisel yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar. Sosyal medyada yazıp çiziyorlar. Kimse de onlara bir şey demiyor. Ama siz “Aramıza hiçbir alt rütbeli girmesin, biz amiraller olarak şöyle bir posta koyalım” derseniz, tehditkâr ifadelerle dolu bir bildiriyi gece yarısı gündeme düşürürseniz... Her demokratik ülkede “Ne oluyor yahu” diye sorulur. En azından “Bunlar, bir iklim mi yaratmak istiyor? Bu işin arkasında ne var?” denir, dedi. 

İşte o yazı... 

SORU: Ne yani? Emekli amiraller mi darbe yapacak?
- CEVAP: Bizim kısa tarihimiz, “Yüce Türk Milletine” diye başlayan darbe bildirileriyle dopdoludur. Bu yüzden “Yüce Türk Milletine” diye başlayan bir bildiri gördük mü işkilleniyoruz. Hele bildirinin altında “Amiral” imzası görünce daha da işkilleniyoruz. Hele bildiri, gece yarısı gelince... Büsbütün işkilleniyoruz. Şimdi ben soruyorum: İşkillenmeyelim de ne yapalım?

*

- SORU: Bildiri yayınlamak suç mu?

- CEVAP: Elbette suç değil. Geçen hafta emekli büyükelçiler, benzer içerikte bir bildiri yayınladılar. Kim çıkıp “Bunlar darbeci” dedi? Bu arada eski milletvekilleri de yine benzer içerikte bir bildiri yayınladılar. “Darbe” diyen çıktı mı? Demek ki burada başka bir şey var.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar