GÜNDEM

Ahmet Hakan: Doğalgaz keşfinin mimarı Berat Albayrak'tır

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküplük doğalgazın mimarının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olduğunu yazdı.

Ahmet Hakan: Doğalgaz keşfinin mimarı Berat Albayrak'tır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir beklenen müjdeyi dün verdi. Erdoğan, Karadeniz'de yapılan keşifle Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervine ulaşıldığını ve miktarın 320 milyar metreküp olduğunu açıkladı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da Türkiye açısından büyük önem arzeden doğalgaz keşfinin mimarının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olduğunu bugünkü köşesine taşıdı.

Bakan Albayrak ile iki kez görüştüğünü söyleyen Ahmet Hakan, "Biri herkesin huzurunda kendisiyle yaptığımız Tarafsız Bölge programında. Diğeri ise bundan yaklaşık iki ay önce özel bir görüşmede. O özel görüşmede Berat Albayrak, Enerji Bakanlığı döneminde satın alınmasını sağladığı sondaj gemilerinin hikâyesini anlatmıştı. Büyük bir heyecanla. Büyük bir umutla." şeklinde konuştu.

Ahmet Hakan, Karadeniz'de doğalgaz bulunduğuna dair açıklama yapıldığında Bakan Albayrak ile yaptığı görüşmenin aklına geldiğini ifade edip sözlerini şu şekilde sürdürdü "Ve hemen hükmümü verdim: Bu işin mimarı Berat Albayrak’tır. Her şey onun bu işe inanmasıyla, onun bu işe yatırım yapmasıyla, onun bu işi temel hedef olarak görmesiyle başladı."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar