GÜNCEL

Ahmet Hakan: Damat olmak, Berat Albayrak’ın siyasetteki en büyük dezavantajıydı!

Hürriyet gazetesi yazarı yazarı Ahmet Hakan, Berat Albayrak'la ilgili düşüncelerini madde madde kaleme aldı.

Ahmet Hakan: Damat olmak, Berat Albayrak’ın siyasetteki en büyük dezavantajıydı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 'Beş maddede özet: Berat Albayrak olayı' başlıklı yazısında madde madde Berat Albayrak'la ilgili düşüncelerini ifade etti. Hakan, Berat Albayrak'ın istifa etmesine rağmen, muhalefet tarafından gelen eleştirilerin çok sert ve ölçüsüz olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Albayrak'ın damat olmasının ona avantaj olarak dönmediğini hatta ve hatta çok büyük bir dezavantaj olarak döndüğünü belirtti. 

İşte o yazı... 

*
MADDE BİR

BERAT ALBAYRAK DAMAT OLMASAYDI

Elimizi vicdanımıza koyup da söyleyelim: Berat Albayrak, “damat” olmasaydı... AK Parti iktidarında bugüne kadar geldiği yerlere gelemez miydi? Kimsenin adını bile bilmediği 35 yaşındaki Ali Babacan’ı “camianın yetişmiş bir genci” olarak ekonomiden sorumlu bakanlığa getiren Tayyip Erdoğan, 70’lerden beri yoldaşı olan Sadık Albayrak’ın yetişmiş oğlu Berat Albayrak’a benzer bir sorumluluğu vermez miydi?

MADDE İKİ

AVANTAJI MIYDI? DEZAVANTAJI MIYDI?

Damat olmak, Berat Albayrak’ın siyasetteki en büyük avantajı değildi. Tam tersine, en büyük dezavantajıydı. Damat olmasaydı... Bu kadar dikkat çekmeyecekti, bu denli üzerine gidilmeyecekti, bu şekilde paratoner durumuna düşmeyecekti, “yumuşak karın” muamelesi görmeyecekti, siyasal pozisyonu yerli yerine oturmuş olacaktı, daha adil bir tartışmanın konusu olacaktı, daha insaflı yaklaşımların öznesi olacaktı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar