GÜNDEM

Ahmet Hakan Ayasofya’nın AK Parti’ye getirilerini ve getirmeyeceklerini yazdı

Ayasofya’nın, 86 yıl sonra müze statüsünden tekrardan camiye dönüştürülmesi kararına gerek ülke içinden gerekse dünyadan açıklamalar gelmeye devam ederken; Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da Ayasofya’nın AK Parti’ye neler getirip , neler getirmeyeceğini bugünkü köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan Ayasofya’nın AK Parti’ye getirilerini ve getirmeyeceklerini yazdı

Danıştay’ın, 27. 11. 1934 sayılı Ayasofya kararını iptal etmesinin ardından, dün yapılan Bakanlar Kurulu’ndan çıkan sonuçla Ayasofya tekrardan cami statüsüne kavuşturuldu. Ayasofya kararına, Türkiye ve dünyadan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde Ayasofya’nın tekrardan cami olarak ibadete açılmasının AK Parti’ye oy getirmeyeceğini ama moral getireceğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Yeni kitlesel kazanımlar sağlamaz ama mevcut kitleyi perçinler. Geleceğe götürmez ama geçmişle çok sağlam bir bağ kurdurur.”

Ayasofya’nın, tekrardan cami olmasının yeni bir atılım duygusu oluşturmayacağını ama muhafazakar özlemi gidereceğini ifade eden Ahmet Hakan, “CHP’yi etkilemez ama Saadet/Babacan/Davutoğlu’nun havasını söndürür.” dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar