GÜNDEM

Ahmet Hakan: Atatürk’ün evini diline dolayan o alçağa sesleniyorum

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Ayasofya Kararı'nın açıklanmasının ardından Atatürk'ün Selanik'teki evinin “Pontus Rus ya da Helenizm soykırım müzesi” haline getirilmesi teklifine destek veren Tarım Bakanı Makis Voridis'e seslendi.

Ahmet Hakan: Atatürk’ün evini diline dolayan o alçağa sesleniyorum

Ayasofya'nın müze statüsünden camiye dönüştürülmesinin ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise bugünkü köşesinde Yunanistan'da marjinal siyasetçilerin başında gelen diye isimlendirdiği Makis Voridis adlı Tarım Bakanı'na seslenerek sözlerine şu şekilde devam etti "Adam gerçekten marjinal. Hep nifak tohumları ekiyor. Sürekli kışkırtıcılık yapıyor. Yunan iç siyasetinin trolü. Pek dikkate alınacak biri değil yani…Ama ben dikkate alıyorum.Çünkü adam, aynı zamanda Yunanistan’ın koalisyon hükümetinde!“Tarım bakanı” olarak görev yapıyor.O kadar da marjinal değil yani.İşte bu adam, Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşılık olarak...Atatürk’ün Selanik’teki evinin “Pontus Rus ya da Helenizm soykırım müzesi”haline getirilmesi teklifinin üstüne atlamış.“Çok iyi bir teklif” demiş."

Ahmet Hakan, Voridis'e, Ayasofya’ya misilleme yapmak istiyorlarsa; Atina'daki bir Osmanlı camisini kiliseye dönüştürmelerini söyleyerek sözlerine şu satırları ekledi "Ama bunu yapamazsınız ki! Çünkü bunu yapabilmek için...Atina’da ibadete açık bir tanecik olsun Osmanlı camisinin bulunması lazım."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar