GÜNDEM

Ahmet Hakan: Altan Tan HDP için mümkünlerin altını çizdi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, eski HDP'li Altan Tan'ın açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan: Altan Tan HDP için mümkünlerin altını çizdi

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, eski HDP'li Altan Tan'ın açıklamalarını okuyucularıyla paylaşarak, "Bu açıklamalar “imkânsız” denilenin aslında o kadar da imkânsız olmadığının bir kanıtı gibi... HDP Türkiyelileşebilir..." dedi:

Eski HDP’li Altan Tan, Hürriyet’e önemli açıklamalar yaptı. “HDP ne yapmalı?” sorusuna yanıt veren Altan Tan... HDP’nin şu adımları atması gerektiğini söyledi:

"Demokrasi ile şiddet yan yana gitmez. Şiddet ile demokrasi arasında bir tercihte bulunmalı. Türkiye’nin bütün sorunlarıyla ilgilenmeli. Sadece belli bir soruna odaklanmamalı... Marjinal sol gruplarla cephe oluşturup bunu Türkiyelilik diye satma yaklaşımından vazgeçmeli."

Çeşitli gerekçeler ortaya koyup HDP’nin PKK’ya sırt çevirmesinin imkânsız olduğunu söyleyenler oldu bu zamana kadar. Altan Tan gibi Kürt sorununu gayet iyi bilen bir ismin, HDP’ye “Şiddetle demokrasi olmaz, bir tercihte bulun” demesi... “İmkânsız” denilenin aslında o kadar da imkânsız olmadığının bir kanıtı gibi...

Altan Tan, açıklamalarında aslında mümkünlerin altını çiziyor. Şu üç şeyin mümkün olduğunu söylüyor:

BİR: HDP’nin PKK’dan kopması mümkün! İKİ: Türkiye’nin tüm sorunlarına odaklanmış bir HDP mümkün! ÜÇ: Türkiyelileşmeyi marjinal solla cephe oluşturmak olarak algılamamak mümkün! Altan Tan’ın yaklaşımından benim çıkardığım tek bir sonuç var. O da şu: HDP, istese şiddetle arasına mesafe koyabilir, Türkiyelileşebilir ve Türkiye’nin tüm sorunlarına odaklanabilir. Yeter ki istesin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar