GÜNDEM

Ahmet Davutoğlu'na Abdullatif Şener göndermesi!

İnternethaber.com yazarı Hadi Özışık, yeni partiler diye bilinen ve birinin halen kurulmasının beklendiği Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu cephelerini değerlendirdi. Özışık'a göre, Babacan'ın AK Parti'ye zarar vermesi tamamen AK Parti'ye bağlıyken Davutoğlu'nun sonu ise Abdullatif Şener gibi olacak.

Yeni Parti kuracağını deklare eden fakan halen partisini açıklamayan Ali Babacan'ın ve Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun neler yapacağı merak konusu.

Birçok soru işareti mevcutken yeni partilerin AK Parti'den oy alıp almayacakları da sorulan soruların başında. 

İnternethaber.com yazarı Hadi Özışık, bu konuyu gündemine taşıdı ve Davutoğlu'nun sonunun Abdullatif Şener gibi olacağını belirtti. Gerekçe olarak ise Davutoğlu'nun çevresindeki isimlerin eskimiş isimler olmasını gösterdi.

İşte Özışık'ın Babacan ve Davutoğlu yorumu:

Bana soruyorlar:
- Yeni partiler ne yapacak?
- Ali Babacan AK Parti'ye zarar verir mi?
- Gelecek'te Davutoğlu'nun kazancı olur mu?

Benim fikrim o ki:
- Yeni Partilerin henüz ne yapacağı net değil. 
- Ali Babacan'ın AK Parti'ye zarar verip vermeyeceği AK Parti'ye bağlı. 
- Gelecek adına, Ahmet Davutoğlu'nu Abdullatif Şener gibi bir son bekliyor. 

Bana katılmayabilirsiniz ama ben böyle düşünüyorum. Kendimce gerekçelerim de var:

BİR- Muhalefet kanadı her ne kadar seçim şarkıları söylüyor olsa da, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli 2023'te karar kılmışlar. Yeni partilerin ne yapıp, ne yapmayacağı ekonomik gidişata bağlı. Şayet ekonomi kötü giderse, AK Parti ve MHP karşıtı ittifaklar bugünkü seviyede kalmaz. Babacan ve Davutoğlu ikilisinin Millet İttifakı'na katkısı büyük olur. 

İKİ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta, "Hülagü Han" mesajı veriyor ya. İşte her şey bu mesajın alınıp alınmadığına bağlı. Kibir, gösteriş, millete tepeden bakma... AK Parti tüm bunlardan arındırılırsa, ne Babacan ne de Davutoğlu'nun AK Parti'ye zararı dokunamaz.

ÜÇ- AK Partililer, Tayyip Erdoğan'ın "Öze dönüş" çağrılarına kulak asmaz, bildiğini okumaya devam ederse, Davutoğlu'dan çok, Ali Babacan'ın yaşatacağı sarsıntıdan korksunlar derim. Babacan yeni bir dil geliştiriyor çünkü, kavgadan uzak siyaset yapacağının işaretini veriyor. Zira, Türk halkı uzun zamandan beri kutuplaştırmayan siyasetin özlemini çekiyor. 

DÖRT- Ahmet Davutoğlu'nun etrafındaki kurmayların tamamı "eski"miş AK Parti'de istediğini bulamayan siyasetçilerden oluşuyor. Yeni kurulmasına karşın, Gelecek Parti'de tutarlılık yok. Ahmet Davutoğlu'nun dün söyledikleriyle bugün söyledikleri bir birini tutmuyor. Erdoğan karşıtlığının bir başka versiyonunu sergiliyor Ahmet Davutoğlu. Kendisi gibi, kurmayları da geçmişin paslı çengelinden kafalarını kurtaramıyor. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda Ahmet Hoca güven vermiyor. O yüzden, Gelecek konusunda sonu  Abdullatif Şener gibi olacak diyorum. 

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar