GÜNDEM

Ahmet Altan'ın avukatı konuştu: Gazetecilik suç sayıldı!

Ahmet Altan avukatı Figen Çalıkuşu, Ahmet Altan’a yönelik tahliye kararının gecikmiş karar olduğuna dikkat çekti. Ahmet Altan’a 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan verilen 10 yıl 6 ay hapis cezasının gazetecilik faaliyetlerini yargılamak anlamına geldiğini vurguladı.

Ahmet Altan'ın avukatı konuştu:  Gazetecilik suç sayıldı!

Fethullahçı yapılanmanın medya ayağı davası kapsamında yeniden yargılanan ve dün 1138 günün ardından tahliyesine karar verilen gazeteci-yazar Ahmet Altan ve aynı davadan beraat eden Mehmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Figen Çalıkuşu, “3 yıl 1 ay 27 gün boyunca tek bir suç vardı: Düşünce” sözlerini kullandı. Mahkeme kararında yer alan ifadelere tepki gösteren Çalıkuşu “Eğer ki devletin içine sızan unsurlar tarafından darbe olacağı bu kadar bilinen bir dönem ise, bu dönemi çok ciddi sorgulamak lazım” dedi.

Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına göndermede bulunan Avukat Figen Çalıkuşu sözlerine şöyle devam etti:

“Devlet bir gazeteci yazar ile vücut bulmaz. Devlet İstanbul Valisi’yle vücut bulabilir, devlet İstanbul Emniyet Müdürü ile vücut bulabilir. 'örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan İstanbul Emniyet Müdürü ceza almıştır. Ama en asgari hadden ve iyi hal indirim ile ceza almıştır.

Bir darbe ortamının gerçekleşeceği biliyorsa sormak lazım: Bu neden engellenmedi? Engellenmediyse de, bundan ötürü birtakım cezalar veriliyor ise mahkemeler arasında böyle ciddi savrulmalar olamaz. En alt sınırdan ceza verilebiliyorsa devletin görünen yüzüne; bir düşünce adamı 1138 gündür cezaevinde tutulmaması gerekir.”

Figen Çalıkuşu, mahkeme kararında indirim uygulanmadığını da hatırlattı.

“TBMM avukatı, kendi anayasasını yok sayacak bir beyanda bulunamaz”

Çalıkuşu, Mehmet Altan’a verilen beraat kararının Anayasa Mahkemesi kararına rağmen çok gecikerek verilmiş bir beraat kararı olduğunu vurguladı. TBMM avukatının Mehmet Altan konusunda Yargıtay kararına direnilmesi talebinde bulunduğunu hatırlayan Çalıkuşu “TBMM avukatı, kendi anayasasını yok sayacak bir beyanda bulunamaz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar