GÜNDEM

'Ahbap' parti olur mu?

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Haluk Levent'in başında olduğu Ahbap isimli sosyal hareketin partiye dönüşüp dönüşmeyeceğini sordu. Levent'ten konuya ilişkin açıklama geldi.

'Ahbap' parti olur mu?

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, Ukrayna'da cumhurbaşkanı olan komedyen Vladimir Zelenskiy'nin hikayesinden ve siyasetin değişen paradigmalarından yola çıkarak Türkiye'de milyonlarca insana ulaşan ve Haluk Levent'in başında olduğu Ahbap isimli sosyal hareketin partiye dönüşüp dönüşmeyeceğini sordu. Levent'ten konuya ilişkin açıklama geldi.

Kemal Öztürk'ün yazısından ayrıntılar:

"Bu hareketler incelediğinde Türkiye’de böyle bir hareketin doğma ihtimali olduğunu düşünmeye başladım. Özellikle genç kuşağın geleneksel siyasi partilere ve siyaset yapma tarzına olan itirazının böyle bir arayışı tetiklediğini görüyorum. Sanatçı Haluk Levent’in sosyal medyada öncülük ettiği "Ahbap" isimli bir sosyal dayanışma hareketi var. Neredeyse her şehirde örgütlüler. Türkiye’nin her yanında ekonomik sıkıntısı olan, sağlık sorunları çeken, darda kalan insanlara gönüllü olarak yardım ediyorlar. Çevre, hayvan hakları ve sanata duyarlılar. Apolitik bir hareket ve çok dinamik. Haluk Levent’in şu anda 4,5 milyon takipçisi var. Bir gün Haluk Levent’in “Ahbap Partisi” kurduğunu düşünelim. Karşılık bulur mu, bulmaz mı?

Habertürk TV'de bu görüşümü dile getirdiğimde Ahbap hareketi içindekiler Haluk Levent’e “hemen kur partiyi biz de çalışalım” diye şaka yollu yazdılar. Haluk Levent de bunlara, “açıklıyorum, parti başkanlığına adayım (17 yıl sonra söz)” diye esprili yanıt verdi. Elbette bir parti olma niyetleri yok. Şimdi bu çok duyarlı sosyal hareketin politize edilmesini ve zarar görmesini istemem. Ancak bir örnek olarak bakarsak, benzer bir aktivitenin siyasi bir harekete dönüşme potansiyeli var diye düşünüyorum. Çünkü sosyoloji buna çok müsait gözüküyor. Tartışalım konuşalım, üzerine düşünelim."

Yazının tamamı için tıklayınız

HALUK LEVENT'TEN AÇIKLAMA

Kemal Öztürk'ün paylaşımını RT ederek açıklama yapan Haluk Levent "Ahbap hiç bir zaman bir siyasi oluşum olmayacak. Bu ülkede kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, hayvan hakları ve çevre konusunda politize olmuşuz zaten. Ama ötesi olmayacak. Ahbap partileşirse anlamı kalmaz. Ortak payda bozulur" dedi.

Öztürk de Levent'e "Çok doğru bir karar. Politize olmamış sosyal duyarlılık hareketleri her zaman daha faydalı olur ülkeye. Sorunumuz, toplukları ve hareketleri politize olma tehlikesinden nasıl koruyacağız?" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar