GÜNDEM

"Affedilir" diye boşuna beklemeyin! Bu ceza hayat kurtaracak

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında maske takmak artık zorunlu. Bugünden itibaren maskesi olmayan 900 lira ödeyecek. Sabah yazarı Mevlüt Tezel de maske takmayanlara tepki gösterdi ve "Bu sıcak günlerde maske takmayanlar kendilerini uyanık sanmasınlar! Yaptıkları büyük sorumsuzluk ve cahillik!" dedi.

"Affedilir" diye boşuna beklemeyin! Bu ceza hayat kurtaracak

Artık maskeyi çeneye, kafaya, göze takmak mümkün olmayacak. Bugünden itibaren ağzında maske olmayan 900 lira ödeyecek. Sabah yazarı Tezel de bu cezanın hayat kurtacağını söyledi ve "Bu cezalar kesiliyor ama sonra devlet büyüklük yapar affeder" beklentisinin bile salgını artıracağını söyledi.

Bu ceza hayat kurtaracak

Kolluk kuvvetleri geçtiğimiz dört gün boyunca ülke genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp, bilgilendirmişti! Bugünden itibaren açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilen illerde maske takmayanlara 900 TL ceza kesilecek.
Elbette 900 TL ödemek insanı üzer ama günlerdir gerekli uyarılar yapılıyor ve koronavirüsün şakası yok! Bazı illerde salgın yükselişe geçti. Hem birey hem de toplum sağlığı için bu cezanın uygulanması gerekiyor.
Bazıları hür iradesiyle maske takmayacakmış! Hür iradeyle başkalarının sağlığını riske atacaklar yani! Yok, böyle bir özgürlük! Zaten şu ana kadar da maske yasağı pek uygulanmadı, kimi koluna taktı, kimi gözüne! Aslında maskeyi uygun şekilde değil de göstermelik takanlara da ceza kesilmeli. Çenenin altında maske tutmanın hiç maske takmamaktan bir farkı yok.
Yasaklara harfiyen uyan bilinçli bir kitle de var. Bu insanlar maske takmayan sorumsuzlar yüzünden virüs kapmayı hak etmiyorlar. Bu insanlar zevkine maske takmıyor, örnek vatandaş oldukları için kurallara uyuyorlar. Bu sıcak günlerde maske takmayanlar kendilerini uyanık sanmasınlar! Yaptıkları büyük sorumsuzluk ve cahillik!
900 lira ceza aynı zamanda bilinçli, kurallara saygılı insanların sağlığını korumak için de var. Ama bu akşamdan itibaren haber bültenlerinde 900 lira ceza kesilenlerin isyanını izleyeceğiz. Bazıları bu isyanı farklı yönlere çekecek! O yüzden toplu taşıma araçlarına binilen noktalarda ücretsiz maske dağıtımları artırılmalı.
Bazıları da "Bu cezalar kesiliyor ama sonra devlet büyüklük yapar affeder" beklentisine şimdiden girdi! Bence bu beklentiye girmek bile salgını artırır! O yüzden bu ceza eksiksiz uygulanmalı!

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar