GÜNDEM

AFAD'ın Depremzedelere Kaç TL Nakit Destek Veriyor? Ziraat Bankası Hesabı Olmayanlar Nasıl Ödeme Alacak?

AFAD, depremzedelere aylık olarak ne kadar ödeme yapacak? Kiracı veya ev sahibi fark etmeksizin hesaplara paralar yatırılıyor. Ziraat Bankası hesabı olmayanlar ödemeyi nasıl alacak? Kahramanmaraş depremi sonrasında sağlanan destekler ve detaylar...

AFAD'ın Depremzedelere Kaç TL Nakit Destek Veriyor? Ziraat Bankası Hesabı Olmayanlar Nasıl Ödeme Alacak?

AFAD'ın toplanan bağışlarla birlikte depremzedelere ne koşullarda ödeme yapacağı merak ediliyor. Ev sahibi ve kiracılar için yapılan yardımlarla birlikte barınma hizmetinin de sağlandığı bilinmekte. Öte yandan devletin koordineli bir şekilde çalıştığı ifade ediliyor. Peki kimler ne kadar ödeme alacak? Üstelik depremzedelere yardım ödemeleri ne zaman başlıyor? Güncel detaylarla birlikte merak edilenleri aktaracağız.

1 Yılda 60 Bin TL Ödenecek!

AFAD evi yıkılan veya binası hasarlı olan vatandaşlara eğer ki ev sahipleri ise aylık 5 bin TL ödeme yapacak. 1 yılda ise toplamda 60 bin TL ödeme kendilerine verilecek. Eğer ki kiracı ise aylık 2 bin TL'den yıllık 24 bin TL ödeme yapılıyor. Öte yandan 15 bin TL'de taşınma ödemesi hesaplara yatırılacak.

Depremzede Ödemeleri Ne Zaman Başlıyor?

Depremzedelere yapılacak ödemelerin ne zaman başlayacağı ile birlikte nasıl ödeme yapılacağı soruluyor. Ziraat Bankası aracılığı ile verilecek olan depremzede barınma ve destek ödemeleri, telefon numarasından ikamet belgesine kadar çeşitli doğrulama yöntemleri ile yapılacak. Bu sayede depremzedeler eğer ki kimliklerine veya diğer kanıtlanabilecek bilgilerine ulaşım sağlayamıyor ise kolaylık sunularak ödemeleri verilecek.

Ziraat Bankası Hesabı Olmayanlar Ne Yapacak?

Eğer Ziraat Bankası hesabınız yok ise ödemenizi almanız açısından TC kimliğinizi kullanabilirsiniz. Bu sayede ödemeler kimliğinize tanımlanacak. Yanında kimliği olmayanlar, kendilerini kanıtlamak adına ikametgah doğrulama veya telefon numarası üzerinden de işlem sağlayabilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar