GÜNDEM

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan Yılmaz Özdil'e tepki

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bugünkü yazısı nedeniyle Yılmaz Özdil'e tepki gösterdi. Özdil, yazısında İzmir depremi şiddetinin kasten 6.6 olarak duyurulduğunu, çünkü "66" rakamının "Allah" kelimesinin ebced hesabındaki karşılığı olduğunu iddia ediyordu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan Yılmaz Özdil'e tepki

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde yayınlanan "Aysbergin görünen yüzü" başlıklı yazısında ilginç bir iddiada bulundu.

Özdil, İzmir depremi şiddetinin kasten 6.6 olarak duyurulduğunu, çünkü "66" rakamının "Allah" kelimesinin ebced hesabındaki karşılığı olduğunu iddia etti. Rus ve Yunan medyasında İzmir depremi şiddetinin 7 olarak gözterildiğini, Türkiye'de 6.6 denmesinin "bir talimat sonucu" olduğunu belirten Özdil'e Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan tepki geldi.

YILMAZ ÖZDİL NE YAZDI?


Özdil, "Aysbergin görünen yüzü" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Bütün televizyon kanallarını şöyle bir gözden geçirin lütfen… Bütün haberlerine fotokopi gibi “6.6 büyüklüğündeki İzmir depremi” diye başlıyorlar. Asla tek başına “İzmir depremi” demiyorlar. Mutlaka “6.6 büyüklüğündeki İzmir depremi” diyorlar. Israrla birlikte kullanıyorlar. Belli ki bu konuda talimat var. “6.6”sız cümle kurmuyorlar. İşi 66'ya bağladılar yani!

(Ebced hesabına göre, kabaca, her harfe bir sayısal değer veriliyor, herhangi bir kelimeyi oluşturan toplam sayıdan bir anlam çıkarılıyor.

A harfi 1
L harfi 30
H harfi 4 değerinde kabul ediliyor.
Allah kelimesiyle 66 elde ediliyor.
İşte bu 66 nedeniyle, halk arasında bilerek/bilmeyerek kullanılan “işi 66'ya bağlamak” deyimi, “işi Allah'a havale etmek” anlamına geliyor.) Allah rahmet eylesin deyip, kader böyleymiş deyip, meseleyi kapatmak istiyorlar. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi “7 büyüklüğünde” diyor. Rusya “7” diyor. Yunanistan “7” diyor. Dünyada sadece sayın hükümetimizin ölçümlerine göre 6.6 oluyor! Depremden hemen sonra açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Profesör Haluk Özener bile “7 büyüklüğünde” dedi. Anadolu Ajansı bu sözleri servis etti. Hâlâ eğip büküp “6.6”ya indirmeye çalışıyorlar.

Yok öyle! Televizyonlarda seyrettikleriniz aysbergin görünen yüzü. Sadece 21 bina yıkıldı diyerek, sadece o yıkılan binalardan yayın yaparak, depremin büyüklüğünü 21 binaya indirgemek istiyorlar."

Yazının tamamı için tıklayınız

AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Yılmaz bey, Allah rızası için insanların duyguları ile oynamayın. İnsanları yalanlarla, yanlışlarla tahrik etmeye çalışmayın. Bizim için depremin büyüklüğünün yapacağımız yardım faaliyetlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. 7 büyüklüğünün hiçbir özel anlamı yok. Neyi ölçüyor isek onu söylüyoruz! Biz bir kişiye, bir çocuğumuza daha canlı ulaşmaya çalıştığımız şu saatlerde bir taraftan da bu dezenformasyonlarla uğraşıyoruz. Ne olur yapmayın, ne olur..." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum