GÜNDEM

AFAD 10 Bin TL Deprem Yardımı İçin Başvuruların Başladığını Açıkladı! Depremzede Destek Parası Nasıl Alınır?

AFAD resmi duyurusu ile birlikte 10 bin TL deprem parası nasıl alınır ortaya çıktı. AFAD depremzedelere verilen para için e-Devlet'ten mi başvuru yapılacak? İşte detaylarıyla birlikte Kahramanmaraş depremi sonrası yapılan yardımlar...

AFAD 10 Bin TL Deprem Yardımı İçin Başvuruların Başladığını Açıkladı! Depremzede Destek Parası Nasıl Alınır?

AFAD'ın sosyal medya üzerinden kamuoyuna yaptığı duyuruda deprem yardımı için başvuruların başladığı vurgulandı. Hali hazırda hasar tespit çalışmalarının devam ettiği de ifade edildi. Üstelik yardımların nasıl alınacağıyla ilgili detaylar paylaşılıyor. AFAD'dan gelen son dakika açıklaması sonrasında depremzedeler nereye başvurarak yardım alabilecek?

Ziraat Bankası Hesabına Yatırılacak!

Depremzedeler, eğer ki Ziraat Bankası hesapları var ise yapacakları başvuru sonrasında buradan ödemelerini alabilecekler. Ancak banka hesabı olmayanların TC kimliklerine ödeme yapılacak ve bu sayede para çekme işlemi gerçekleşecek. TC kimlik aracılığıyla destek paranızı çekebileceksiniz.

e-Devlet'ten Başvuru Şartı Yok!

10 bin TL'lik deprem yardım parasını almak için e-Devlet'ten başvuru yapmanıza gerek kalmayacak. Başvurularda herhangi bir şart aranmamaktadır. Dolayısıyla bu kapsamda e-Devlet'e giriş yapıp destek parası almak için işlem yapmanız şart koşulmadı.

AFAD'dan Resmi Duyuru!

AFAD'ın yapmış olduğu resmi duyuru ile birlikte detaylara yer verildi. AFAD, duyurusunun bir bölümünde ödemeleirin nasıl gerçekleşeceğine dair bilgi aktarımı sağladı.

"Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.
Şu ana kadar 337.933 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup ödemelere başlanmıştır.
Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamaktadır.
Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar