GÜNDEM

Adresi belli olmayan anket şirketi, İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı yaptı!

Resmi internet sitesinde adresi ve iletişim bilgileri olmayan anket şirketi PİAR Araştırma'nın yaptığı ankete göre Ekrem İmamoğlu, ilk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 44.5, Erdoğan ise yüzde 39.7 oy oranına sahip oluyor.

Adresi belli olmayan anket şirketi, İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı yaptı!

Diken, Birgün, T24 ve Sputnik gibi medya organlarında yer alan “PİAR Araştırma'dan cumhurbaşkanlığı seçim anketi: İmamoğlu yüzde 44.5, Erdoğan yüzde 39.7” haberi, kısa süre içerisinde birçok haber sitesinde manşetten yer aldı. Araştırmanın sonucu sarsıcıydı ve haber değeri vardı. Ancak birçok kesimde araştırmanın gerçekliği konusu ciddi şüphelere neden oldu.

ŞİRKETİN ADRESİ BELLİ DEĞİL

Araştırmayı merak edip PİAR Araştırma’ya ulaşmaya çalışanlar şirketin internet sitesine girdiğinde sürprizle karşılaşıyor. Şirketin web sayfasında iletişim bölümünde sadece bir mail adresi ile bir iletişim formu çıktığını görüyorsunuz. Adres ve telefon gibi iletişim bilgileri maalesef yok.

DİĞER ŞİRKETLERDE DURUM NE?

Ancak başta KONDA, GENAR ve Optimar gibi ciddi araştırma şirketlerinin internet sayfalarına baktığınızda karşınıza kurumsal adresleri ve telefonları tüm detaylarıyla çıkıyor. Öyle ki ofislerini kolaylıkla bulabilmeniz için haritalar ile karşılaşıyorsunuz.

Her önüne gelenin anket yaptım diye ortaya dökülmesi ve manipülatif sonuçlarıyla medyanın önüne çıkması, kamuoyunun doğru haber alma hakkını da ihlal anlamına gelmektedir. Bu nedenle yetkililer gerekeni yapmalı ve araştırma işi artık bir düzene sokulmalı.

İşte anket şirketlerinin sitelerindeki bilgiler:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum