GÜNDEM

Adnan Oktar iddianamesinde şoke eden detay! Hangi ünlü oyuncu hedefindeydi?

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'ne yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 3908 sayfalık iddianamedeki detaylar şoke etti.

Adnan Oktar iddianamesinde şoke eden detay! Hangi ünlü oyuncu hedefindeydi?

İddianamede yer alan bir WhatsApp konuşmasında ünlü oyuncu Tuvana Türkay'ın adı geçtiği ve Adnan Oktar'ın hedefinde olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk'un sevgilisi Tuvana Türkay için örgüt üyesi Alev Babuna'ya "Bak sana söylüyorum. Bu kız gelecek, sen getirecen" talimatı verilmiş.

Ayrıca elebaşı Adnan Oktar'ın akıl hocası ve örgüt veliahtının Didem Ürer olduğu ortaya çıktı. Adnan Oktar Suç Örgütü'nün 2 numarası olan Didem Ürer'in örgütteki en ufak ayrıntının bile sorulduğu isim Daha önce de Adnan Oktar örgütünün şeması deşifre olmuştu.

TUVANA TÜRKAY DETAYI

Yaklaşık 30 senedir örgüt içerisinde yer alan Didem Ürer'in telefonunda 'Bacılar' grubunda yer alan Kamile Gülen Yeral'la yaptığı WhatsApp mesajlaşmasına rastlandı.

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'ne yönelik hazırlanan iddianamede 2 numaralı şüpheli olarak yer alan Didem Ürer'in Oktar'dan sonra örgütün liderliğine geçecek kişi olduğu ortaya çıktı.

tuvana türkay



Kod adı 'Dido' olan Ürer, hatırlanacağı üzere 11 Temmuz 2018 tarihinde yapılan operasyonda firar etmeye çalışan Adnan Oktar'la aynı arabada yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı. Üzerinden ise Sig Sauer ve Smith Wesson marka silahlar çıktı. 

Oktar'ın akıl hocalığını yapan Didem Ürer, örgütteki en ufak ayrıntının dahi kendisine sorulduğu isim olarak biliniyor. Oktar ise Ürer'i şu şekilde tanımlıyor: "Bana bir şey olursa erkeklerden 12 imam seçtim. Bunlar Didem'e bağlı olacak en son kararı Didem verecek."

KOL DÜĞMESİNE BİLE KARAR VERİYORDU

İddianameye göre Didem Ürer, örgütle alakalı hemen hemen her konuda örgüt üyeleri tarafından bilgilendirilip danışılan bir isim.

adnan oktar

Örgütte en ufak ayrıntıların bile örgütün 2 numarası Ürer'e danışıldığına yönelik Whatsapp mesajları olduğu vurgulanan iddianamede, "Hangi marka kol düğmesinin takılması gibi çok ince bir detayın bile Ulviye Didem Ürer'e sorularak karar alınması Ürer'in örgütün 2 numarası olduğu iddiasıyla paralellik göstermektedir. Örgütle ilgili her türlü iş ve işlemi gerek Bacılar gerekse Erkekler Grubu'ndaki şahıslara takip ettirdiği değerlendirilmektedir" ifadeleri yer alıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar