GÜNDEM

Adem Yılmaz'ı "engelleme" çağrısı yapan Hüseyin Hatemi'ye tepki

Gazeteci Adem Yılmaz'ı yaptığı bir haber nedeniyle "Türkiye ve İran arasında düşmanlık doğurmaya çalışmakla" suçlayan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Yılmaz'ı "engelleme" çağrısında bulundu. Çoğu akademisyen olan çok sayıda kullanıcıysa Hatemi'ye tepki göstererek, bu tutumun ilim adamı kimliğiyle örtüşmediğini söyledi.

Adem Yılmaz'ı "engelleme" çağrısı yapan Hüseyin Hatemi'ye tepki

Daha önce Karar gazetesinde yazılar kaleme alan akademisyen, yazar ve hukukçu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, İran konusunda haberler aktaran gazeteci Adem Yılmaz'a paylaştığı bir haber nedeniyle tepki gösterdi. Hatemi, takipçilerine seslenerek "Türkiye ve İran arasında düşmanlık doğurmaya çalışmakla" suçladığı Adem Yılmaz'ın "engellenmesi" çağrısında bulundu. Hatemi'nin takipçileri Yılmaz'ı engellerken, Yılmaz'a destek veren kullanıcılarsa Hüseyin Hatemi'ye tepki gösterdi.

NELER YAŞANDI?

Gazeteci Adem Yılmaz, dün İran'da yayın yapan Hemşehri Gazetesi ile Yeni Şafak gazetesi arasında yapılan ve korona krizinde gazeteciliğin geleceği konusunun konuşulduğu Zoom görüşmesinde tercüman olarak yer aldı.

Program sonrasında İranlı ve Türk bazı sosyal medya kullanıcıları Adem Yılmaz'la ilgili iddialarda bulundu. Bu kullanıcılardan biri olan Shila Nakhjavan, Adem Yılmaz'ın "Müslüman Kardeşler destekçisi bir İhvancı" olduğunu söyleyerek Hemşehri Gazetesi'ne tepki gösterdi ve Yılmaz'dan yardım almalarını eleştirdi.

İSMİ AYNI OLAN BİR SANIK, İRANLI KULLANICILARA ADEM YILMAZ OLARAK TANITILDI

İranlı kadın sosyal medya kullanıcısı, Sputnik Türkiye'de yer alan, aynı isminde bir başka kişiyle ilgili haberlere ulaşarak, haberdeki kişinin gazeteci Adem Yılmaz olduğu iddialarını Farsça tweetlerle paylaşmayı sürdürdü. Bu iddia, bazı İranlı kullanıcılar tarafından düzeltildi. Bir başkası, bunun doğru olmadığı, bu isim ve soyismin Türkiye'de yaygın bir şekilde kullanıldığını söylese de Shila Nakhjavan isimli kullanıcı, paylaşımlarını silmedi ve düzeltmedi.

"@theintengibles" ismindeki İranlı fake bir hesapsa Hemşehri Gazetesi ile Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Niloofar Ghadiri ve Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü İdris Saruhan'ı mentionlayarak "Adem Yılmaz İran ve Şii düşmani, neden ondan yardım aldınız" dedi.

YILMAZ'IN TERCÜME BİR HABERİ GÜNDEME GETİRİLDİ

Bu sırada bazı Türk kullanıcılar ise Adem Yılmaz'ın 13 Eylül tarihinde yaptığı ve Farsça bir haberi Türkçe'ye çevirerek aktardığı paylaşımını dolaşıma soktu. Yılmaz'ın bu paylaşımı 11 yıldır tutuklu bulunan ve idama mahkum olan 7 Sünni mahkumla ilgiliydi. Farsça haberde tutuklulara işkence yapıldığı iddiaları yer alıyordu ve Yılmaz bu iddiaları Türkçeye çevirerek aktarmıştı. Türk kullanıcılar, bu mahkumların aslında (son yıllarda Suriye savaşı nedeniyle sık sık gündeme gelen) El Nusra'nın İran'daki uzantıları olduğunu iddia etti. Adem Yılmaz ise tutukluların 11 yıldır içeride olduğunu, Suriye El Kaidesi olarak bilinen El Nusra'nın ise 8 yıl önce kurulduğunu hatırlattı.

ADEM YILMAZ PAYLAŞIMI SİLDİ

İranlı kullanıcılar, Shila Nakhjavan'ın paylaşımı nedeniyle Sputnik Türkiye'de yer alan haberi, Türk kullanıcılarsa 13 eylül tarihli söz konusu tweeti paylaşmaya devam etti. İlgili tweet bir süre sonra Adem Yılmaz tarafından silindi. Yılmaz, "kendisine yönelik bu paylaşımların ardından, İranlı takipçileride ve İranlı gazetecilerde yanlış bir düşünce oluşmaması adına paylaşımı sildiğini" belirtti. 

HÜSEYİN HATEMİ'DEN YILMAZ'I ENGELLEYİN ÇAĞRISI

Bu paylaşımları gören Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ise haberin Türkiye ve İran arasında soruna sebep olacağı iddiasıyla Adem Yılmaz'ı "iki ülke arasında düşmanlık doğurmaya çalışmakla" suçladı ve takipçilerine seslenerek Adem Yılmaz'ın "engellenmesi" çağrısında bulundu.

Hatemi, aylar önce Adem Yılmaz'ı engellediğini söyleyerek, Yılmaz'ın da kendisini engellediği bir ekran görüntüsü paylaştı.


HÜSEYİN HATEMİ'YE TEPKİ

Hatemi'nin takipçileri Yılmaz'ı engellerken, bölge ve İslam çalışmalarını sürdüren akademisyen ve gazeteciler Hüseyin Hatemi'ye tepki gösterdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar