GÜNDEM

Adalet Bakanı Gül'den Kadri Gürsel'e kelepçe takılmasına tepki

Adalet Bakanı Gül, Kadri Gürsel'e kelepçe takılmasına tepki göstererek "Kişi kendisi gelmiş, kelepçeyi neden takıyorsunuz? O görüntü kabul edilir değil" dedi.

 Adalet Bakanı Gül'den Kadri Gürsel'e kelepçe takılmasına tepki

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ''Birisi tutukluysa bir an önce mahkemenin önüne çıkması onun en doğal hakkı. İfadesinden düşüncesinden eleştirisinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası ya da mahkumiyet almadığı bir sistemi inşaa edeceğiz.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargıda yeni dönemin nasıl olacağıyla ilgili konuşurken ''Birisi tutukluysa bir an önce mahkemenin önüne çıkması onun en doğal hakkı. İfadesinden düşüncesinden eleştirisinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası ya da mahkumiyet almadığı bir sistemi inşaa edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

KADRİ GÜRSEL AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Gül, Kadri Gürsel'le ilgili de şunları söyledi:

Denetimli serbestlik AK Parti döneminde getirdiği bir uygulama. Bu uygulamanın olması için kapalıya getirlimesi gerekiyor. Kolluğun kelepçe takması ile ilgili bir konu. Kişi kendisi gelmiş, kelepçe takmışsınız. O görüntü kabul edilebilir bir şey değil. Bunları da reform sürecinde bu tür sıkıntıları aşacağız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar