GÜNCEL

'Acun parayı bastırmış almış' diyen Ahmet Hakan Fox TV'ye demediğini bırakmadı

Acun Ilıcalı'nın kendi kanalındaki Yemekteyiz'in taklidi olduğunu öne sürdüğü Zuhal Topal'la Sofrada için yaptığı uyarılar kimsenin umurunda olmadı. Şimdi Ilıcalı tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacak. Ahmet Hakan da Acun'a destek verdi ve Fox Tv'nin hırsızlık yaptığını söyledi.

'Acun parayı bastırmış almış' diyen Ahmet Hakan Fox TV'ye demediğini bırakmadı

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, Fox TV'de yayınlanan 'Sofrada' programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' programının taklidi olduğunu iddia ederek, bu emek ve fikir hırsızlığına karşı Fox TV'ye dava açtı. Yapılan analize göre 'Yemekteyiz' ile 'Sofrada'nın biçim ve içerik, mekan seçimi, kamera kullanımı, dışses katkısı gibi teknik özellikler bakımından aynı olduğu ispatlandı.

Bunun ardından Acun Ilıcalı sonuna kadar yasal haklarını kullanacağını duyurmuştu. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bu meseleye değindi köşesinde ve Fox TV'ye verdi veriştirdi.

'Kimse kusura bakmasın' diye başlayan Hakan, Fox TV'nin aleni hırsızlık yaptığını ve Fox'un öncü isimlerinin bu olay karşısında sessizliğe bürünmesinin ciddi sorun olduğunu belirtti.

ACUN’UN HAKKI ACUN’A FOX’UN AYIBI FOX’A

ACUN Ilıcalı, yurtdışında gördüğü bir formatı beğenmiş. Basmış parasını, telifini ödemiş.

Fox TV de tutmuş, Acun’un para ödeyip satın aldığı bu formatı aynen kopya edip ekrana sürmüş.

*

Kimse kusura bakmasın ama...

Fox’un yaptığının adı hırsızlıktır.

Hatta niteliksiz hırsızlık...

*

Yine kimse kusura bakmasın ama...

Sabah akşam hak hukuk dersi veren Fox’un öncü isimlerinin, bu hırsızlık karşısında dut yemiş bülbül kesilmeleri de ciddi bir sorundur.

*

Ve yine kimse kusura bakmasın ama...

Fox’un şu yaptığı aleni hırsızlığı, iktidara yakın bir televizyon yapsaydı seslerini sonsuz çıkaracak olanların Fox karşısındaki suskunluğu da çok manidardır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar