MEDYA KÖŞESİ

Acun Ilıcalı harekete geçti! Fox ve TV8 arasında kriz çıkaran program

‘Zuhal Topal’la Sofrada’nın ‘Yemekteyiz’le içerik olarak aynı olması TV8 yönetimini harekete geçirdi.

Acun Ilıcalı harekete geçti! Fox ve TV8 arasında kriz çıkaran program

Gündüz kuşağında izleyici ile buluşan Yemekteyiz ve Zuhal Topal'la Sofrada programının içeriğinin aynı olması kriz çıkardı.

TV8 yönetimi, Fox yöneticilerini aradı ama konuyu çözüme kavuşturmadı ve durumu Yemekteyiz’in format sahibi İngiliz şirketine havale etti.

Şimdi İngiltere’nin ilk özel televizyon kanalı ITV’nin ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ için FOX’a format davasının eli kulağında... İşte Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun köşesinde kaleme aldıkları...

FOX VE ZUHAL TOPAL’A, FORMAT DAVASI YOLDA

Zuhal Topal, bu sezon FOX’ta yeni bir programa başladı. Kanal yönetimi ‘Zuhal Topal’la Sofrada’yı, Atv’deki ‘Esra Erol’da’ ve TV8’deki ‘Yemekteyiz’ gibi gündüz kuşağında iyi reyting alan iki yapımın karşısına koydu.

Aynı saatlerde yayınlandığı iki programdan birini, bazen ikisini geçen, bazen ikisinin arasında reyting alan ‘Zuhal Topal’la Sofrada’nın ‘Yemekteyiz’le içerik olarak aynı çıkması, önce TV8 yönetimini harekete geçirdi.

TV8’in sahibi Acun Ilıcalı ve TV8’in Genel Müdürü Aslı Çini, FOX yöneticilerini arayıp, “Bizim her bölümüne çatır çatır telif ödediğimiz programın aynısını Zuhal Topal’a yaptırıp, karşımıza koydunuz” dedi. Ancan sonuç değişmedi. Çünkü FOX yönetimi, ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ ile TV8’deki ‘Yemekteyiz’in birebir aynı olmadığı kanaatinde...

Bunun üzerine Ilıcalı ve Çini, durumu ‘Yemekteyiz’in format sahibi İngiliz şirketine havale etti. Programın dışında Türkiye’de ‘Buzda Dans’ ve ‘Passaparola’ gibi yarışmaları yayınlanan İngiliz ITV, hukukçularını devreye soktu. Özetle, İngiltere’nin ilk özel televizyon kanalı ITV’nin ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ için FOX’a format davasının eli kulağında.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar