GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'tan uyarı: Rüşvete karşı abdestimizi tazeleyelim!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, yapay zeka ile bambaşka bir dünyanın bizi beklediğini ve bu dünyanın getirdiği sorunları çözebilmemiz için rüşvet yiyen yöneticilerden kurtulmamız gerektiğini yazdı.

Abdurrahman Dilipak'tan uyarı: Rüşvete karşı abdestimizi tazeleyelim!

İşte Dilipak'ın yapay zeka ile başlayacak yeni dünyaya ilişkin uyarıları:

Çok farklı bir dünya geliyor. Daha hızlı, daha etkili, daha ucuz, ama biz o grubta yokuz. Düne göre, ötekilerin terk etmeye hazırlandıkları teknolojilerde varız ve düne göre bu anlamda oldukça ilerideyiz ama Quantum çağının yapay zekasının hızına bu kafayla ulaşmamız mümkün değil. Aslında övünmeyi-dövünmeyi bırakıp önümüze bakmamız gerek. Yapacak çok işimiz var. Ama adalet hepsinden önemli. Ehliyet ve liyakat hepsinden önemli. Yolsuzluk ve rüşvet gibi, torpil ve haraç almaya endeksli bir yönetici kafası ile bu işlerin yoluna girmesi mümkün değil. Def-i mazarrat celbi menafiden evladır. Önce bu Allah’ın yardımının bize ulaşmasını engelleyen ve kendilerini ıslah ediciler olarak tanıtan müfsitlerden yakamızı kurtarmamız gerek. Korkularımızdan emin olmak ve umduklarımıza vasıl olmak istiyorsak abdestimizi yenilememiz gerekiyor. Arınmamız gerekiyor yani. Bunları çevremizden uzaklaştırmamız ve bizim de onlardan uzaklaşmamız gerekiyor.

Yoksa, bizim üzerimize gelmeye hazırlananların ayak sesleri kapımıza yaklaşıyor. Düşmanlarının rehberliği ile ve onların yöntemleri ile kurtuluşa erme hayallerini kuranlar, aslında kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koşuyorlar. Benden söylemesi. Sonunda kaderimizde yazılan neyse onu göreceğiz. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri konusunda seslerini kısanlar ve yağmadan nemalanmaya, makam kapmaya çalışanlar korksunlar.

Allah’ın ipine tutunanlar mahzun olmayacaklar. Ötekilere gelince korkarım Şeytan onların yolunu, onların nefsine hoş gelen sözlerle ve aldatıcı iyi niyet taşları ile döşemeye devam ediyor. Bilin ki, cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir. Dikkat edelim de, Şeytan bizi Allah’la, servet ve iktidarla ya da kulağımıza hoş gelen yalanlarla aldatmasın.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar