GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'tan tarihi uyarı: Aman dikkat, kıyamet fitnesi geliyor!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile başlayan süreç ile ilgili uyarılarda bulundu.

Abdurrahman Dilipak'tan tarihi uyarı: Aman dikkat, kıyamet fitnesi geliyor!

İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Orta Doğu'da yaşanacak krizlerin de habercisi.

Konuyu köşesine taşıyan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Müslümanlar arasında çıkacak fitnelere karşı uyarılarda bulundu. 

İşte Dilipak'ın o uyarıları:

İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Bundan sonra olacakları tahmin etmek kolay değil.

Aslında bu yazımdan önce, dünkü “Mehdilik” ile ilgili yazımı okumak gerek. Olaylar, ABD’nin Haşdi Şabi›ye bağlı Hizbullah Tugayları’na yönelik hava saldırılarını protesto etmesi ile başladı. Bu saldırılara tepki olarak ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği dışında toplanan binlerce kişi, Amerikan güçlerinin Irak’ta İran destekli Haşdi Şabi›ye bağlı Hizbullah Tugayları’na yönelik hava saldırılarını protesto etti.

Göstericiler elçiliğin dış duvarını yaktı, Amerikan güçleri protestocuları uzaklaştırmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili olarak İran’ı suçladı. Trump, “İran bir Amerikalı müteahhiti öldürdü, birçoğunu yaraladı. Biz de çok güçlü bir cevap verdik, her zaman da öyle yapacağız. Şimdi de İran Irak’taki ABD Büyükelçiliğine saldırı organize ediyor. Tamamen sorumlu tutulacaklar. Ayrıca, Irak’ın da büyükelçiliği korumak için kuvvetlerini kullanmasını bekliyoruz, kendilerine tebliğ edildi” dedi. ABD’nin Bağdat Büyükelçisi’nin ve çalışma arkadaşlarının saldırı sırasında elçilikte olmadığı açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Peki işler bu noktaya nasıl geldi?. En başından başlayalım: ABD kısa süre önce Hizbullah Tugayları’na yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi ve bu saldırıda 25 Hizbullah savaşçısı hayatını kaybetti. Saldırıya uğrayan grub 2007’de İran’ın desteğiyle kurulan, Irak’ta 2014’te IŞİD’e karşı savaşmak üzere bir araya gelen Şii milis gücü Haşdi Şabi›nin içindeki en güçlü unsurlardan biri idi. ABD, İranlı Kudüs Güçleri’nin komutanı Kasım Süleymani’nin perde gerisinde örgütün asıl lideri olduğunu iddia ediyordu. ABD’nin terör örgütü olarak gördüğü İran destekli Kudüs Güçleri, İran’dan para ve silah yardımı alıyordu. Lübnan›daki Hizbullah, Suriye’deki Şii ve Filistin’deki Şii direniş grubları ile birlikte Hizbullah Tugayları doğrudan İran devrim muhafızlarının emir ve komutası altında hareket ediyor.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar