GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'tan Muharrem İnce'ye Ayasofya'da namaz daveti

Ayasofya'nın müze statüsünden camiye dönüştürülmesinin ardından Ayasofya'da ilk toplu namaz 24 Temmuz'da kılınacak. Alınan kararın ardından kendisine "Namaz kılmaya gidecek misiniz?" diye sorulan Muharrem İnce ise davet gelirse gideceğini söylemişti. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da twitter hesabından yaptığı paylaşımla İnce'ye cevaben "Abdest alın gelin, elimizi, yüzümüzü, aklımızı ve kalbimizi yıkayıp bu davete birlikte gidelim." dedi.

Abdurrahman Dilipak'tan Muharrem İnce'ye Ayasofya'da namaz daveti

Danıştay 10. Dairesi ve Bakanlar Kurulu'ndan oy birliği ile çıkan Ayasofya Kararı'nın ardından Ayasofya, 86 yıl aradan sonra müzeden camiye dönüştürüldü ve 24 Temmuz'da cami olarak ilk toplu namaz kılınacak.

Alınan kararın ardından kendisine 24 Temmuz'da kılınacak namaza gidip gitmeyeceği sorulan Muharrem İnce ise; davet gelirse gideceği cevabını vermişti.

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak da twitter hesabından yaptığı paylaşımda Muharrem İnce'nin, kimden davet beklediğini anlamadığını söyleyerek paylaşımına şu satırları ekledi "Cami Allah'ın evidir ve müezzin Allah adına, herkesi Allah'ın evine, onunla buluşmaya davet eder. Abdest alın gelin, elimizi, yüzümüzü, aklımızı ve kalbimizi yıkayıp bu davete birlikte gidelim."

İşte Abdurrahman Dilipak'ın o paylaşımı:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar