GÜNCEL

Abdurrahman Dilipak'tan hükümete 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi: Başımıza bela ettik!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında hükümeti 'İstanbul Sözleşmesi’ nedeniyle eleştirdi. Dilipak, sözleşme için 'başımıza bela ettik' ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak'tan hükümete 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi: Başımıza bela ettik!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında hükümeti 'İstanbul Sözleşmesi’ nedeniyle eleştirdi. Dilipak, sözleşme için 'başımıza bela ettik' görüşünü savundu.

Dilipak, “Bundan sonra LGBT konusu da hep önümüze çıkacak. Bu konu adım adım bugünlere taşındı” diyen Abdurrahman Dilipak, “2011 Mayıs’ında ağuyu altın tas içre ve bala karıştırıp sunmuşlardı. Bugün bu işten nasıl kurtuluruz diye düşündüğümüz belayı o gün kendi ellerimizle ve İstanbul adını lekeleyecek bir şekilde başımıza bela ettik” değerlendirmesinde bulundu.

İşte o yazı... 

Çin’le ilişkilerde, Doğu Türkistan sorunu hep başımızı ağrıtacak. Hindistan’la ilişkilerde hep önümüze Keşmir sorunu gelecek. Rusya ile ilişkilerde Çeçenistan, Ukrayna Belarus konusu gündeme gelecek. AB ile ilişkilerde Kıbrıs ve Yunanistan’la ilişkiler Ermenistan konusu hep önümüze çıkacak. PKK ve FETÖ’yü söylemeye gerek yok. Ya da İsrail’i de öyle.Bundan sonra LGBT konusu da hep önümüze çıkacak. Bu konu adım adım bugünlere taşındı.

Evet insanlar azar oldu, bu iş azar azar oldu! Bu işler olurken, azarlayan olmadı. Az “AR” olup, arsızlık itibar görünce, namus pazar metaı olunca sonuç da böyle oldu.Bakın biz buraya nasıl geldik; Kaos GL Derneği, Sovyetlerin dağılmasından hemen sonra, 1994’ün Eylül ayında, Türkiye’deki LGBTQ+ BİREY’lerini, desteklemek ve özgürlük adına bir araya getirmek için Ankara’da kuruldu.. Aslında BÇG adıyla olmasa da ordu içinde BÇG’nin altyapısını oluşturan hareket 1991’de, Margaret Thatcher’in NATO toplantısında “Tehlikenin renginin artık kırmızı değil, yeşil olduğunu” açıklaması ile başladı ve bunun STK’lar arasındaki karşılığı da ADD ve ÇYDD oldu. Yabancı vakıflar, Bilgi Üni. gibi birtakım üniversiteler İHD, Aİ gibi yerli ve yabancı insan hakları örgütleri bu işe destek verdiler, sahip çıktılar. Madia, film sektörü, reklam ajansları da tabii.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar