GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'tan her satırı olay 'FETÖ' yazısı!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasının yeni olmadığını ve bunun ne siyasi, ne bürokratik, ne sermaya ne de medya ayağının çözülmediğini söyledi. Dilipak her satırı olay yazısında FETÖ'nün nasıl başladığını ve nerelere sızdığını da yazdı.

Abdurrahman Dilipak'tan her satırı olay 'FETÖ' yazısı!

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken Abdurrahman Dilipak'tan bomba bir yazı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ için yaptığı,  'Yukarısı ihanet, ortası ticaret, altı ibadet' tanımına karşı çıkan Dilipak, FETÖ'nün para ve imkan ölçüsünde her yerde var olduğunu söyledi ve " Olmadıkları parti ya da cemaat yoktu. CHP, MHP ya da aklınıza gelen her partide vardılar. AK Parti’de mi olmayacaklar." diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"Bunların olmadıkları yer yok. Sağ-sol, Sünni-Alevi, Liberal-Milliyetçi, Dindar-Laik fark etmiyor. Hatta Müslüman-Gayrimüslim, Kemalist olsun ya da olmasın büyük bir ustalıkla her kesimin içine sızdılar" diyen Dilipak'ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

Sahi, o “Türkçe olimpiyatları”nın ana sponsorları kimlerdi? Ya da Merkezi Hükümet, Valilik, Kaymakamlık ya da Belediyelerin kaynaklarını tepe tepe kullananlar kimlerdi!. Kim kamudan iş alacaksa bunların kapısını çalması gerekti. Kim birini bir yere tayin ettirmek isterse de öyle. Herkes çocuklarını okutmak için bunların kapısını çalıyordu. Himmet vermek için herkes sıraya giriyordu. Yurtiçinde veya yurtdışında iş yapmak, mal alıp-satmak isteyen herkes bu kapıdan geçmek zorundaydı.

Yukarısı ihanet, ortası ticaret, altı ibadet olan bir piramid tanımı çok da gerçekçi değil. Bu yapıda herkes kendine verilen görevi tereddütsüz yapıyordu. Öyle bir dine inanıyor olmak zaten başlı başına bir sorun. Ticaret dedikleri soygun.

Darbe başarılı olsaydı kimler vali, büyükelçi, kaymakam, konsolos olacaktı. Geçici kabinede kimler yer alacaktı! Ya hu FG’nin Türkiye gelişinde yanında olacaklardan İstanbul’da karşılayacak olanlara kadar hepsi belirlenmişti. İlk gün kimler gözaltına alınacaktı. Bu işin dış bağlantılarını kimler sağlıyordu. Bu sorunun cevabı bugün somut olarak ortaya konmuş değil.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar