GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'tan darbe uyarısı!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin sadece ülke içerisinde değil ülke dışında da birçok cephede mücadele ettiğini belirtti. Dilipak, ''Bana kalırsa Rusların ikili oynaması, CHP'nin sessizliği, İlker Başbuğ vakası durduk yere çıkmadı. Bakarsanız darbe planları bile yapılıyor olabilir.'' dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü gündeminde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı vardı. Dilipak, Akıncı'nın son dönem açıklamalarını eleştirirken Türkiye'nin son dönemde yaşadığı siyasi olayların arkasında bir darbe planının bile olabileceğini belirtti.

İşte Abdurrahman Dilipak'ın yazısı:

TSK İdlib’de, TSK Libya’da, TSK Kandil’de..

TSK Ege’de, TSK Doğu Akdeniz’de ve TSK şimdi yeniden Kıbrıs açıklarında varlığını ve yoğunluğunu artırmak zorunda.

Bu kez karşınızda sadece Yunanistan ve Rum kesimi yok.. Karşınızda İngiltere, Rusya ve Fransa da olacak.

Guardian’a mülakat veren Akıncı, Kıbrıs›ta Türkiye’den ayrılıp Kıbrıs Rum kesimi ile birlik vurgusu yaptı ve Türkiye›ye bağlanma ihtimalini ‹korkunç› diye niteledi. Bu oyun AB’nin bilgisi dışında oynanıyor olamaz. Ve Guardian bu konuda sadece gazetecilik yapmıyor.

Akıncı bu kararı tek başına vermiş olamaz. Akıncı çok açık ve net şeyler söylüyor: Federal çözüme en kısa zamanda kavuşularak, bölünmüşlüğün sona erdirilip kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu açık bir davettir.. Sen misin Hafter’e karşı meşru hükümetin daveti ile Libya’ya asker gönderen, sen misin doğu Akdeniz’deki münhasır bölge koalisyonunun önünü Kıbrıs ile Türkiye arasında münhasır bölge ilan eden.

Kuzeydeki İsrail’le yakın ilişkiler içindeki Rus yatırımcılar sadece turistik bir iş için mi oradalar. Bu işi, bizimkilerin yaptıkları gibi Akdeniz’de bir tatil ve kumar turizmi ve para aklama için yapmıyor olsalar gerek.

Sahi biz bu işler bu noktaya gelene kadar neredeydik, ne yapıyorduk. O kadar üniversitemiz var, o kadar askerimiz, istihbaratçımız var..

Bana kalırsa, Rusların ikili oynamaya başlaması, CHP’nin sessizliği, İlker Başbuğ vakası durduk yerde çıkmadı. Bakarsınız bunun bir ucunda darbe planları bile yapılıyordur.

Akıncı “Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini” belirtiyor. Bir de Atatürk’e bağlılıklarını ifade etseydi, her darbe döneminde yapılan bildiriye benzer bir açıklama bu. CHP de bu gelişmeler karşısında sessizliğini koruyor. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar