GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak’tan çarpıcı soru: Bu CHP neci?

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, CHP ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazdığı yazısında CHP'nin neci olduğunu sordu.

Abdurrahman Dilipak’tan çarpıcı soru: Bu CHP neci?

Bazılarına göre solcu, bazılarına göre devletçi ve muhafazakar, bazılarına göre Atatürkçü bazılarına göre demokrat... 

CHP'nin ideolojik olarak nereye oturduğunu soran Abdurrahman Dilipak da "bu CHP neci" diyenlerden. Nitekim son yazısında Dilipak, hem CHP'nin hem de Atatürkçülük algısının ne olduğunu sordu. 

İşte o çarpıcı yazı:

CHP solcu mu? Yok canım.. Hem sağ mı kaldı, sol mu? Herkes “futbolcu” oldu.

CHP, Cumhuriyet gazetesi gibi! “Kemalist” olduklarını söylüyorlar da, hangi Mustafa Kemal, ya da Atilla İlhan’ın deyimi ile “Hangi Atatürk?” Nadir Nadi de, 12 Eylül’den sonra “Ben Atatürkçü Değilim” diye kitap yazmadı mı? Herkes Atatürkçü olmak zorunda olunca, herkes kendine göre bir Atatürk icat etti.

Zaten Mustafa Kemal da siyasi anlamda oportünizme varan Pragmatik bir yol izledi. Hangi Mustafa Kemal gerçek, Selanik’te Alatini efendinin de bir parçası olduğu oradaki, İttihatçı Masonik yapının içinde yer alan, Harekât ordusu ile İstanbul’a gelen Mustafa Kemal mi gerçek, Vahdettin’in yaveri olan mı? Trablus’a giderken Filistin’de Musevi bir grupla sohbetindeki sözleri mi Mustafa Kemal’in gerçek fikirleri, yoksa Trablus için yola çıkarken ve vardıktan sonraki fikirleri mi gerçek anlamda samimi fikirler. Gözünden yaralanıp Bad Godesberg’e gittiğindeki Mustafa Kemal mi gerçek, Bulgaristan’da Ateşemiliter olduğu zamanki Yeni Çeri kıyafeti altındaki mi gerçek? Aşk mektuplarında anlattıkları mı? Selanik günlerinden beri tanıdığı, Bad Godesberg’e gözünden tedavi olurken yardımını aldığı İbrahim İhsan’ın manevi koruması ile Selanik ve İstanbul’daki o çevresi mi onun gerçek kimliğinin bir yansımasıdır.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar