MEDYA KÖŞESİ

Abdurrahman Dilipak'tan AK Parti'ye kritik uyarı: Eylül, Ekim gibi...

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında AK Parti için adeta bir felaket senaryosu yazdı. Dilipak'a Eylül Ekim aylarından itibaren AK Parti'yi kötü günler bekliyor.

Abdurrahman Dilipak'tan AK Parti'ye kritik uyarı: Eylül, Ekim gibi...

Bayramdan sonra Türkiye'de önemli gelişmeler yaşanacağını belirten Abdurrahman Dilipak, AK Parti'nin hedefte olduğuna dikkat çekti.


Türkiye'nin dışarıdan da kıstırılmaya çalışıldığına işaret eden Dilipak, beklenen kabine değişikliğinin hala olmamasının negatif algı yarattığını  yazdı. 

Dilipak kabine değişikliği ile ilgili: "Bakanlıklarda beklenen değişikliğin netleşmemesi bir sürü spekülasyona sebeb oluyor. Bayram da bu tartışmayla geçecek. Bana kalırsa bu süreçte negatif ortam daha da negatif hale gelecek." ifadelerini kullandı. 

İŞTE DİLİPAK'IN BUGÜNKÜ YAZISI

Bayram sonrası, önce yavaş yavaş, daha sonra topyekûn bir saldırıya hazırlanıyorlar! Eylül-ekim zor geçecek gibi gözüküyor. MHP ve İyi Parti’de önemli gelişmeler olabilir. Ardından CHP’ye de gelecek sıra. Babacan, Gül, Davudoğlu cephesinde neler yaşanacak göreceğiz. Ve tabii asıl hedef AK Parti. “AK Parti’ye kim, neden ve nereden saldıracak?” göreceğiz. Artık hedefte AK Parti yok, doğrudan Erdoğan var aslında. Bu arada Suriye konusu da sıcak. Hele İsrail seçimleri de olsun, Kıbrıs, Ege, Doğu Akdeniz konuları da ısınsın biraz. Rusya, Çin, İran, Suudi Arabistan, BAE’de de durum biraz daha netleşsin. Biliyorsunuz BAE de, Dubai durumdan rahatsız.

Batı cephesinde de işler karışık. İngiltere, Almanya, Fransa grubunda bir uzlaşı yok. ABD’nin Rusya ile yapılan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler anlaşmasından çekilmesi, sadece Rusya’da değil, NATO, özellikle Almanya ve Balkanlar’da yeni bir krize sebeb olması sürpriz olmaz. Bu durum Türkiye’yi de etkileyecektir şüphesiz. Türkiye açısından her şey dönüp dolaşıp, AK Parti ve Erdoğan’ın geleceği ile ilişkilendiriliyor.

AK Parti’ye karşı olan birilerinin elindeki en önemli silah, “İslamcılar” arasında tartışma çıkarmak ve bu kesimle AK Parti arasında çıkarılacak bir tartışmada AK Parti’yi arka planda kıskaca almak! AK Parti içindeki AKP’liler de bu anlamda birilerinin beklediği fırsatı fazlası ile veriyor.

İslamcılar ve Kemalistler ile AK Parti arasında sorun çıkarmaya çalışanların başka planları da var.

İslami kesimdeki STK’lara ve Media’ya sürekli AK Parti aleyhine bilgi servisi yapmaya başladılar bile. AK Parti çevresinden ise zihinlerde oluşan sorulara net bir cevap verilmiyor. AK Parti içindeki seküler aktörleri, oportünist ya da kolay dolduruşa gelecek isimleri provoke ederek yola devam edecekler anlaşılan. 

Bakanlıklarda beklenen değişikliğin netleşmemesi bir sürü spekülasyona sebeb oluyor. Bayram da bu tartışmayla geçecek. Bana kalırsa bu süreçte negatif ortam daha da negatif hale gelecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar