GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak'ın konferansa davet edilmesi Antalya'yı karıştırdı!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın Antalya'da bir etkinliğe davet edilmesi üzerine bazı derneklerden tepki geldi. Muratpaşa Belediyesi, konuya ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı.

Abdurrahman Dilipak'ın konferansa davet edilmesi Antalya'yı karıştırdı!

Her fırsatta düşünce özgürlüğünden dem vuranların konferans vermek isteyen kim olursa olsun susturmaya çalışması belki de toplumumuzun en başat sorunlarından biri.

İşte buna son örneklerden biri de Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın Antalya Muratpaşa'da bir etkinliğe davet edilmesi sonrasında yaşananlar. 

Son dönem yazılarıyla AK Parti’yi yönetenleri ağır bir dille eleştiren Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın konferansa davet edilmesi ile birlikte ortalık karıştı.

Bazı dernekler bu durumdan rahatsız olunca soluğu merkezi yapan Muratpaşa Belediyesi’nde aldı. Muratpaşa Belediyesi de ‘Kamuoyunun dikkatine’ diyerek yazılı bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

O açıklama aynen şöyle:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde bulunan dernek ve oluşumlardan biri olan Antalya Gönüllüleri Platformu’nun düzenleyeceği bir etkinlik hakkında açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Muratpaşa Belediyemiz, Haziran 2015’te sadece bir binanın temelini değil, etnik köken, siyasi düşünce, dil, din farkı gözetmeksizin insan sevgisinin, saygının, çoğulculuğun ve demokrasinin temelini, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) adıyla atmıştır.

Çatısı altında her siyasi fikirden derneğin bulunduğu ASSİM; belediyemiz dışında, kendi Danışma Kurulu’nca, kendi tüzüğüne bağlı olarak yönetilmektedir.

ASSİM Danışma Kurulu da; ASSİM bünyesinde bulunan dernek ve oluşumların, yasadışı olmayan etkinliklerine yer tahsis etmektedir.

ASSİM Danışma Kurulu, dernek ve platform etkinliklerine, etkinlik konuklarına karışmamaktadır.

ASSİM, bu bağlamda; bugüne kadar hiçbir etnik köken, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin, bu dernek ve oluşumların düzenlediği pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Zira uygar toplumlar sivil toplum faaliyetlerine, herkesin kendini ifade edebileceği özgür platformlar olarak bakmalıdır.

ASSİM Danışma Kurulu, Antalya’da yaşayan herkesi kent kimliğinin parçası, ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan eşit haklara sahip, eşit vatandaş olarak görme, her sese, her fikre saygılı olma ilkesi ile değerlendirmektedir.

Belediyelerin müdahale ettiği sivil toplum, sivil toplum olamaz.

Saygılarımızla.”

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar