GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak: Ve son ifademi de verdim!

İstanbul Sözleşmesi'ni eleştireceğim derken 'AK Parti'nin Papatyaları' yazısında kullandığı ifadelerle bir anda 81 ilde davalık olan Abdurrahman Dilipak, son ifadesini verdiğini açıkladı.

Abdurrahman Dilipak: Ve son ifademi de verdim!

İstanbul Sözleşmesi'na muhalefet eden ve bunu her ortamda ve fırsatta dile getiren Abdurrahman Dilipak, yazdığı AK Parti'nin Papatyaları yazısı ile gündeme oturmuştu. 

Yazıda kullandığı dil ile eleştirilerin odağına oturan Abdurrahman Dilipak ayrıca 'fahişe' ifadesini kullanması nedeniyle AK Partili kadınlar tarafından açılan davalarla 81 ilde mahkemelik oldu. 

Dilipak, birçok dava için tek tek ifade verdi. Son ifadesini verdiğini de bugünkü köşe yazısında duyurdu.

Dilipak, ifadelerinde İstanbul Sözleşmesi'ne neden karşı çıktığını, LGBT ile mücadelesini, AK Parti'nin Papatyaları yazısını neden yazdığını ve fahişe kavramının nereden aklına geldiğini açıkladı.

İşte Dilipak'ın ifadesi ile ilgili yazdığı yazı:

AK Parti ve KADEM’den gelen suç duyurularına da cevabımı verdim. Bakalım bundan sonra ne olacak göreceğiz! AK Parti’den gelen suç duyurularına karşı ifadem 200 sayfaya yakın. Suçlamaları ve cevaplarımı bugünden itibaren www.dilipak.com’da okuyabilirsiniz.

Dava; “AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazıma yönelik.

- “AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler” kim?

- O “Lale Devri çocukları” kim?. Bu “Erguvani AKP’nin ‘Papatyaları”(!) kimler?

- “Fahişe ve türevleri” kavramı ne zaman, nasıl aklıma geldi?.

- LGBT+, “Onur yürüyüşü”, “Feministiz, Fahişeyiz” diye pankart açanlar kimler? Ve bunların yazımla ilişkisi ne?

Hepsinin bir hikayesi var. Bu konularda mesela Özal’ın yakın arkadaşlarından, ANAP eski milletvekili Yalçın Koçak’ın tanıklığı önemli. Hüdayi Vakfı’ndan gelen bir açıklama da var. Ve 40 yıla yakın gazetecilik yaptıktan sonra emekli olan, yurtiçinde ve yurtdışından akademik kariyer sahibi olan, sol gelenekten gelen, emekli bir gazetecinin Sırrı Çağlar’ın yazdıklarımla ilgili döneme ilişkin ilginç tanıklıkları var. “Şüpheli” sıfatımla, “İstanbul sözleşmesi” ile “LGBT+”nin nasıl iç içe geçtiğini sunduğum belgelerde ayrıntıları ile izah ettim.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar