GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıranlara teşekkür etti

İstanbul Sözleşmesi'ne karşı en katı muhalefeti sergileyen isimlerden biri olan Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, sözleşmeden çekilme konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıranlara teşekkür etti

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilme kararı sonrası hükümete teşekkür etti. 

Dilipak, bu karar sonrası 6284 kanunu ile ilgili de düzenleme beklediğini de ekledi. 

İşte Dilipak'ın yazısı:

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. Bu karar aslında Brexit kadar önemli. Bu ayrılığın sadece Türkiye için değil, sadece taraf ülkeler için de değil, dünyaya karşı çok önemli sembolik bir adı var.

Doğru yönde ileri doğru atılan bir adımla, önce İstanbul’umuzun adını temizledik. Hem de çok önemli bir günde. Bugün bu sözleşmeye dayanılarak çıkartılan 6284 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayınlandığı bir gün. Şimdi sırada bu yasanın değiştirilmesi var. Yeni yasa sadece kanayan yaraların tedavisi değil, daha ve mutlu bir ailenin temellerinin atılması yönünde titiz bir çalışmayla mümkün olacaktır. Bu süreçte, aslında dini kurumlar, mektep, vakıf, dernek, akademi, medya, herkesin üzerine düşeni yapması gerek.

Bu süreçte çaba gösteren herkesten Allah razı olsun. Şimdi, bir yanlışa karşı çıkarken gösterdiğimiz çabadan daha fazlasını bunun yerine inşa edeceğimiz adil, barışçı bir düzen için harcamalıyız ve şeytani güçlerin ifsat ve saldırılarına da hazır olmalıyız.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar