GÜNDEM

Abdurrahman Dilipak hükümeti uyardı: Basit bir olay değil

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'ye gelen Afgan göçmenlerin emperyalizmi yenen mücahit değil ABD işbirlikçisi olduğuna dikkat çekerek, "Ankara’nın bu gerçeği görüp, hesaplarını buna göre yapması gerekir." dedi.

Abdurrahman Dilipak hükümeti uyardı: Basit bir olay değil

Afgan göçmenlerin Türkiye'ye akın etmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Gelen genç erkeklerin Taliban'a karşı savaştan kaçanlar olduğu ortaya çıktı. Afganlar için Türkiye'yi adres gösteren ABD Dışişleri Bakanlığı, tepkiler üzerine açıklamasını revize etmesi kafaları karıştırdı.

Kimileri bu durumu "ABD'nin Türkiye'yi karıştırmak için yeni oyunu" olarak yorumladı.  Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Afganistan’da Taliban’ın yönetimi devralmasının ardından yaşanan olayları ve Afgan göçünü değerlendirdi. 

İşte o yazı:

Çin, Afganistan’daki Taliban rejimini tanıyan ilk ülke olacakmış. Düşünsenize, kendi ülkesinde sıradan geleneksel bir Müslümanlığa bile tahammül gösteremeyen bir rejim; Afganistan’da Taliban rejimine destek verecek! Daha önce SSCB ile düşmanken, Afganistan’da sosyalist Afganlara da destek veriyordu. İnsan Şeytanlarının elinde siyaset, Şeytani bir tuzaktan başka bir şey değil anlaşılan. Sonuçta “dün dündür, bugünse bugün.” Taliban rejimi kendi ülkesindeki Müslümanlarla uzlaşamaz ama, laik ülkelerle, Çin’le, Rusya ile ABD ile İngiltere ile İsrail ile anlaşabilir. Çünkü siyasette, “Gayeye giden her yol meşrudur”.

Bakalım şimdi DAEŞ ne yapacak! Fergana’ya gönderilen milisler ne yapacak? Afganistan, İslam dünyasına devrim ihraç etmeye kalkacak mı? Zira kurulan Afgan İslam Emirliği! Herkesin onlara biad etmesi gerekir!? Tabii olayların nasıl gelişeceğini bilmiyoruz.

Taliban Kabil’e girme sürecinde Doha’da, ABD’lilerle sürekli bir temas halindeydi. ABD’lilerin bulunduğu bölgelere girişte birtakım aracılar üzerinden müzakereler yapıldığı haber veriliyor.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar