GÜNDEM

Abdullah Karakuş yazdı: Hulusi Akar o gece neler yaşadı?

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını, Akar'ın sözlerini aktararak bugünkü köşesine taşıdı.

Abdullah Karakuş yazdı: Hulusi Akar o gece neler yaşadı?

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş, "Darbeciler, Hulusi Paşa’yı ikna edip kendi saflarına katmaya çalıştı ama Akar FETÖ’cülere direndi ve sert tepki gösterdi" diyerek, Hulusi Akar'ın o gece ile ilgili sözlerini aktardı:

AKAR'DAN EMİR SUBAYINA: SIK ULAN ŞEREFSİZ!

FETÖ’cülerin “operasyon başlıyor, herkesi alacağız” demesi üzerine Akar, “ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha” diyor. Akar, ilk odasına giriş ve yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Odama tam teçhizatlı, eğitim kıyafeti giymiş, silahlı personelin girmeye kalkıştığını görünce ayağa kalktım. Bu esnada emir subayım olan Levent Türkkan ‘komutanım otur, kalkma, sakin olun, zorluk çıkarmayın’ şeklinde bağırdı. Beni birisi iterek sandalyeye oturmamı sağladı ve o esnada arkadan bir başkası elinde el havlusu tarzında bir şeyle hem ağzımı hem burnumu kapatarak nefes almamı engelledi. Bu esnada kolumu boğazıma doladı, sıktı. Askeri kıyafete ait ip türü bir cisim boğazıma sürtünmesiyle, o anda nefes almakta güçlük çektiğim için debelenirken ve ellerimle burnumu açmaya çalışırken bir başkası plastik kelepçeyi bileklerime taktı. Benim bu şekilde direnmem üzerine burnumu açacak şekilde ağzımı kapattılar.”

Emir subayı Türkkan, Akar’ın bağırması üzerine tabancayı ona doğru doğrultarak “komutanım sakin olun, vururum, sıkarım” demesi üzerine Akar, “sık ulan şerefsiz” diyor.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar