GÜNDEM

Abdülkadir Selvi'den Serdar Akinan'a: Allah’tan korkmuyorsun ekiplerden utan

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Elazığ depremine yönelik rezil iddiada bulunan gazeteci Serdar Akinan'a tepki gösterdi.

Abdülkadir Selvi'den Serdar Akinan'a: Allah’tan korkmuyorsun ekiplerden utan

Serdar Akinan, katıldığı televizyon programında, afet alanını gezdiği sırada kurtarılan yaralı bir depremzedenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan enkazın olduğu alana gelene kadar bekletildiğini iddia etmişti. Hakkında suç duyurusunda bulunan Akinan'a Abdülkadir Selvi de sert sözlerle tepki gösterdi.

AFAD Başkanı'nın Akinan'a verdiği “O haldeki bir yaralıyı bekletmeyi hiçbir arama-kurtarmacı başına silah dayansa bile yapmaz ama bu eleştiriyi vicdansızlar yapar”  cevabını hatırlatan Selvi, "Allah’tan korkmuyorsun, bari canını dişine takarak çalışan arama-kurtarma ekiplerinden utan." dedi.

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİNDEN UTAN

MİLLETİN deprem acısıyla sarsıldığı ancak bize millet olduğumuzu, hem de asil bir millet olduğumuzu hatırlatan örneklerin yaşandığı bir sırada ortaya çıkıp hayatı milletimize zehir etmeye çalışan tiplerden söz etmiştim ya... Onların bir familya olduğunu belirtip “Bernagiller” demiştim ya, onlardan biri de Serdar Akinan isimli gazeteci oldu.

45 kişinin enkaz altından sağ olarak kurtarıldığı, günlerce yorgun ve uykusuz bir şekilde çalışan arama-kurtarma ekiplerinin canlarını yok sayarak enkazın altına girdiği bir dönemde ne yazdı? Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesini ziyaret etmişti ya, meğer ne olmuş? Oradaki onlarca gazeteci görmemiş ama birisi Serdar Akinan’a anlatmış. O da “Anlayacağınız AFAD yetkilisi enkaz altındaki kadını 1 saat bekletiyor. Erdoğan oraya vardığında ‘Çıkarın’ talimatı veriyor ve kadın Erdoğan’ın yanına getiriliyor” diyor.

Akinan’a yanıt, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’ndan geldi. “Diğer enkaz alanındayken haber geldi, bir kişiye daha ulaştığımıza dair, o yüzden o tarafa geçip beklemeye başladık. Bu arada kişinin olduğu alanın temizliği yapıldı. UMKE ekipleri hastaya damar yolu açtı. Sedye geldi, sedyeye sabitlendi. Bizzat ben de enkaza çıkıp bunlara şahitlik ettim. Sonra da yaralı oradan tahliye edildi.”

AFAD Başkanı o sırada neler yaşandığını anlattı. Ama asıl cümlesi arkadan geldi, “O haldeki bir yaralıyı bekletmeyi hiçbir arama-kurtarmacı başına silah dayansa bile yapmaz ama bu eleştiriyi vicdansızlar yapar” dedi. 

Allah’tan korkmuyorsun, bari canını dişine takarak çalışan arama-kurtarma ekiplerinden utan.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar