GÜNDEM

Abdulkadir Selvi'den bomba kulis: CHP’ye mektup yazan iki vekil, Muharrem İnce’nin partisine geçiyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'de süren mektup krizini yorumladı. Selvi, mektubu yazan iki milletvekilinin Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçeceğini ifade etti.

Abdulkadir Selvi'den bomba kulis: CHP’ye mektup yazan iki vekil, Muharrem İnce’nin partisine geçiyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'nin içerisinde çıkan ayrılık ve tartışmaları konu aldığı yazısında önemli kulisler verdi. 

CHP'ye parti içi muhalif olan iki milletvekilinin mektubunu yorumlayan Selvi, söz konusu iki ismin Muharrem İnce’nin partisine geçeceğini söyledi. 

Selvi, iki ismin İnce ile görüşmeler yaptığının da altını çizdi. 

İşte o ifadeler:

Siyasette yapılan her hamlenin siyasi bir hedefi vardır. CHP’de, üç milletvekilinin Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçeceği konuşuluyor. Mehmet Ali Çelebi’ye, “İnce’nin partisine geçecek misiniz?” diye sordum. Reddetmedi. İnce ile görüştüklerini söyledi.

“Sayın İnce ile 1-2 aydır görüşüyoruz. Düşüncelerimiz şu an örtüşüyor. Ama itirazlarımızı iki senedir her aşamada ve ilgili tarihlerde yaptık” dedi.

İNCE’Yİ HAFİFE ALIYORLAR

Kılıçdaroğlu ikinci bir hata daha yapıyor. Muharrem İnce’yi hafife alıyor. Bence olay Muharrem İnce’yi aşmış durumda.

İNCE’NİN PARTİSİNE GEÇECEKLER

Muharrem İnce’nin partisini 1 Mart’ta kuracağı belli oldu. Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in, Muharrem İnce’nin partisine geçeceği söyleniyor. Ama sayı 3 milletvekili ile sınırlı kalmaz diyenler de var.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar