GÜNDEM

Abdülkadir Selvi'den bomba Cumhurbaşkanlığı kulisi!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, 'Cumhurbaşkanlığı hesapları karışıyor' başlıklı yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun muhalefet dozunu gitgide yükselttiğini ve hedefinin 2023'te aday olmak olduğunu iddia etti. Selvi, Abdullah Gül için de uyardı.

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığı yazısında  "2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük bomba kulislerim var. Ama hemen şimdi değil. Sadece şunu söyleyebilirim: Ekrem İmamoğlu, aman dikkat..." diyerek İmamoğlu'nu işaret eden Abdülkadir Selvi, Ankara'da başka ismin konuşulduğunu iddia etti.

 "O yüzden bu kez de “Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül’e aman dikkat” diyorum." diye yazan Selvi, 2023 sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da henüz  hamlelerini yapmadığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı hesapları karışıyor

2023 seçimlerine uzun bir süre var ama birileri Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük mıntıka temizliğine şimdiden başladı.
Külliye’ye giden CHP’li tartışmasının bu yönü üzerinde pek fazla durulmadı ama oradaki hedeflerden biri, mevcut siyasetçileri yıpratırken yenilere yol açmaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Muharrem İnce’yi polemiğin içine çekerek, “Eski siyasiler kavgacı” algısını oluşturmaktı. Kılıçdaroğlu bu oyunu göremedi ama Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum” restini çekmek suretiyle krizi fırsata çevirdi. Muharrem İnce’nin meydan okuyuşu da kendisini kuyuya atmak isteyenlerin hesabını bozdu.

Benzer süreç TOGO kuleleriyle ilgili tartışmada yaşanmadı. O farklı bir olaydı. Ama Kanal İstanbul’la bir algı oluşturulmak istendiği bir kez daha öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul’u savunurken, Ekrem İmamoğlu şiddetle karşı çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Kanal İstanbul’la ilgili ortaklıktan çektiğini açıklayan İmamoğlu, önceki gün düzenlediği basın toplantısında ise “Ya kanal, ya İstanbul” diye bir çıkış yaptı.


Ekrem İmamoğlu her şeye karşı çıkan, “istemezükçü” bir CHP’li olmadığı, Yasin-i Şerif okuyan, cuma namazına giden, milletin değerleriyle barışık bir profil ortaya koyabildiği için seçimleri kazanmıştı. Ondan her şeye karşı çıkan CHP siyasetinde yeni bir kulvar açması bekleniyordu. Ama İmamoğlu, Kanal İstanbul konusundaki tavrı ile Boğaziçi Köprüsü’ne karşı çıkan “68 model solcu” bir tavır ortaya koydu. Böylece seçimlerden önce çizdiği profille seçimlerden sonraki tavrı pek uyuşmadı.

Fakat 2023 seçimlerine dönük projeleri olanlar, dünden itibaren “Ekrem İmamoğlu muhalefetin sözcüsü” ya da “İmamoğlu muhalefetin liderliğini yapıyor” söylemini piyasaya sürmeye başladılar.

İmamoğlu’nun da bundan hoşlandığı anlaşılıyor çünkü giderek muhalefet dozunu yükseltiyor.

Hedef, 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olmak.

Hatırlar mısınız, bir süre önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönüp “Bomba kulislerim var” demiş, sonunu da “Ekrem İmamoğlu, aman dikkat” diye bitirmiştim. Ayrıntılarını daha sonra yazacağım. İmamoğlu bu role soyunurken, Ankara’da başka bir isim konuşuluyor. Bir anlamda hesaplar karışıyor. O yüzden bu kez de “Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül’e aman dikkat” diyorum.

Bir şey daha diyorum.


2023 sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hamlelerini henüz yapmadı. Erdoğan’ın hamlelerini görmeden kimse hesap yapmasın derim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar