GÜNDEM

Abdulkadir Selvi'den Bağdadi üzerinden Mazlum Kobani'ye gönderme!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD'nin operasyonu ile öldürülen DEAŞ lideri Bağdadi olayına ilişkin kaleme aldığı "Bağdadi öldü sırada kim var?" başlıklı yazısında Mazlum Kobanı kod adlı teröriste göndermede bulundu.

DEAŞ'ın lideri Ebubekir Bağdadi, ABD'nin yaptığı bir operasyon ile öldürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönüm noktası dediği bu olayın ardından DEAŞ'ın liderlik koltuğuna kimin geçeceği ise merak konusu. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Bağdadi ve Usame Bin Ladin üzerinden şu sıralar ABD'nin muhafazasında olan Mazlum Kobani kod isimli teröriste göndermede bulundu. 

Selvi, ABD'nin bir dönem birlikte hareket ettiği örgüt liderlerini ortadan kaldırdığını belirterek Mazlum'u uyardı.

İşte Selvi'nin o ifadeleri:

Trump, operasyona verdikleri destekten dolayı Rusya, Suriye ve Türkiye’ye teşekkür etti. ABD başkanının özellikle Türkiye’ye defalarca teşekkür etmesi dikkat çekiciydi. DEAŞ liderinin ortadan kaldırıldığı operasyonda ABD’den sonra Türkiye’nin önemli bir rol oynaması kamu diplomasisi açısından bize büyük bir fırsat sunuyor. Trump, “Türkiye hava sahasını kullanmamıza izin verdi” dedi. Bağdadi’nin yerinin belirlenmesinde Türkiye’nin bir desteği oldu mu? Onu henüz netleştiremedim. İstihbarat desteğinin gitmediği söyleniyor. ABD operasyon öncesinde Türkiye’yi bilgilendirmiş ve hava sahasını kullanmak için izin istemiş, hava sahası kullandırılmış ve operasyon sürecinde irtibat halinde kalınmış. Trump’ın, “Türkiye bizim oraya gideceğimizi biliyordu. Onların bölgesinden uçtuk” sözlerinden Türkiye’nin desteğinin sadece hava sahasıyla sınırlı olduğu sonucunu çıkarmadım. Ama şimdilik bu kadarla yetineyim.

Bağdadi’nin İdlib’de kaldığı evin aynı zamanda bir tünele çıktığı anlaşılıyor. Çünkü Amerikan operasyonu başlayınca Bağdadi, tünele kaçıyor. Yoğun ateş sonucunda ev yerle bir ediliyor. Ama Bağdadi henüz ele geçirilemiyor. Bağdadi sıkıştığı tünelde intihar yeleğinin pimini çekip kendini havaya uçuruyor. Öncü birliklerin miğferlerine yerleştirilen kameralarla bu görüntünün tespit edildiğini düşünüyorum. Ama ne zaman ortaya çıkar orasını bilemiyorum. Trump’ın seçim kampanyasının en kritik aşamasında servis edilebilir.

Çatışma bittikten sonra bazı helikopterler havalanıp yarım saat sonra geri dönüyorlar. Trump’ın “Laboratuvar ekipmanlarıyla gittiler” dediği adli tıp uzmanları, operasyon alanına getiriliyor, onlar da Bağdadi’nin parçalanmış cesedinin doku örneklerini topluyorlar.

Trump, Bağdadi’yi ortadan kaldırarak ABD’de azil tartışmalarını geride bıraktığı gibi, seçimlerde de önemli bir üstünlük elde etti. O şimdi ABD’lilerin bir bölümünün gözünde kahraman...

ABD, Rusya’ya karşı işbirliği yaptığı Usame Bin Ladin’i ayağına taş bağlayıp okyanusun dibine yolladı. Bağdadi’yi ise bir operasyonla ortadan kaldırdı. Bağdadi’ye söylüyorum, sözde general Mazlum sen anla. Öcalan’ı da bize ABD vermişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar