GÜNDEM

Abdulkadir Selvi’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Özlem Zengin’e çağrı

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde eski sevgilisi tarafından katledilen Pınar Gültekin’in ardından instagram üzerinden katil zanlısı Cemil Metin Avcı adına sayfa açıp iğrenç paylaşımlar yapan kişilere karşı sosyal medya düzenlemesinin zorunluluğunun altını çizip, 6284 sayılı kadına şiddetle ilgili yasada sosyal medya ile ilgili düzenlemelerin yapılmasının mümkün olup olmadığını sordu.

Abdulkadir Selvi’den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Özlem Zengin’e çağrı

Muğla’nın Ula ilçesinde 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de yaşanan katliamı hatırlattığı köşesinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e seslendi.

Yaşanan kadın cinayetlerinden sonra sosyal medya üzerinden maktuller hakkında iğrenç paylaşımlar yapanlara karşı sosyal medya düzenlemesinin gerekliliğine dikkat çeken Selvi, “kadına şiddetle ilgili 6284 sayılı yasa var. Ceza yasamızda suçu ve suçluyu övmek diye genel bir düzenleme var ama bunlar için yeterli olmuyor. Sayın Bakan, Sayın Zengin, Ceza Yasası’nda ya da Meclis’e sunulan sosyal medyayla ilgili düzenlemede, sosyal medyada katliamı öven ve maktullerin hatırasını kirletmeye çalışanlar için bir düzenleme yapılması mümkün mü?” şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

 

 "

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar