GÜNDEM

Abdulkadir Selvi 'yok' dese de Fehmi Koru erken seçimi işaret etti

Fehmi Koru, bugünkü köşe yazısında Abdulkadir Selvi'nin aksine erken seçim tahmininde bulundu.

Abdulkadir Selvi 'yok' dese de Fehmi Koru erken seçimi işaret etti

Uzun süre yazılarına ara verdikten sonra yeniden köşe yazısı yazmaya başlayan Fehmi Koru, bugünkü yazısında Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "erken seçim yok" söylemine karşı "erken seçim var" dedi. 

Daha önceki erken seçim süreçlerini hatırlatan Koru, erken seçim yolunun gözüktüğünü ifade etti. 

İşte o ifadeler:

Selvi “Seçim yok” deyince… Aslında ben bugün erken seçim ihtimali hakkında yazacaktım, gelişmeler dikkatimi farklı konuya yönlendirdi. Emarelere bakıp seçimin zamanından önce yapılacağını düşünüyorum. Önemli emarelerden biri de Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’nin yazdıkları…

En son “Erken seçim var mı?” Başlığı altında şunları yazdı: “İKTİDAR kulislerini yokluyorum, erken seçim hazırlığı yapıldığına dair bir belirti görmedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti teşkilatı ile bayramlaşmasında, ‘2023 seçimlerine kadar yoğun gayret içinde olmalıyız’ dedi. Türkiye’yi seçimlere götüren Devlet Bahçeli’den de böyle bir işaret gelmedi. Ayrıca başkanlık sistemine göre erken seçime gidilse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev süresi de 3 yıl geriye çekilmiş olacak.” Kısacası “Yok” diyor.

2017 yazında “Tayyip Erdoğan seçimin tarihini erkene alacak” öngörümü okurlarla paylaştığımda da, Selvi, günler boyu ve ısrarla “Hayır efendim, erken seçim yok, olmayacak” diye yazıyordu. Selvi “2018’de seçim mümkün mü” başlıklı yazısını “Erdoğan’ın seçimlerin 2019 tarihinde olacağı taahhüdüne inananlardanım” diye bitiriyordu.

Ben ise, önce, “Ufukta erken seçim görüyorum” diye yazdım; yazımın ertesi günü Selvi’nin yukarıdaki görüşünü paylaşması üzerine, oturdum, seçimin 2019’a neden kalamayacağını anlattım.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar