GÜNDEM

Abdülkadir Selvi yeni yargı reformu paketi içerisinde yer alan düzenlemeleri madde madde yazdı!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti MYK toplantısında ele alınan reformların içeriğini madde madde yazdı.

Abdülkadir Selvi yeni yargı reformu paketi içerisinde yer alan düzenlemeleri madde madde yazdı!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden duyurduğu, AK Parti MYK toplantısında da ele alınan yeni yargı reform paketinde yer alan düzenlemelerin içeriğini madde madde yazdı. 

Reformlarla ilgili hazırlıkların büyük ölçüde şekillendiğini duyuran Abdülkadir Selvi, ''Sosyalist liderlerden Troçki, “sürekli devrim” teorisini ortaya atmıştı.
AK Parti’nin yeni reform paketiyle ilgili çalışması da bu perspektifi anımsatıyor. Buna reform sürekliliği demek de mümkün'' diyerek reformların içeriği hakkında bilgi verdi. 

İşte o yazı... 

AK Parti’nin yeni reform paketiyle ilgili çalışması da bu perspektifi anımsatıyor. Buna reform sürekliliği demek de mümkün.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubunda, “Türkiye’yi temel hak ve özgürlüklerden ekonomide güven ikliminin güçlendirilmesine kadar geniş bir alanda geleceğe hazırlayacak bu reform sürecine hep birlikte destek vereceğiz” demişti. AK Parti MYK toplantısında ise reform paketi masaya yatırıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kapsamlı sunumundan sonra reform paketi üzerinde uzun süreli müzakereler yaşandı.

MANİFESTO GİBİ KONUŞMALAR

Toplantıda söz alan MYK üyeleri, istisnasız olarak reform sürecine güçlü bir şekilde destek veriyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan reformların öneminin altını çizen konuşmaları onaylıyor, zaman zaman notlar alıyor. Bir MYK üyesi, “Yapılan değerlendirmeler toplanıp bir kitap haline getirilse, siyasi manifesto olur” dedi.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar