MEDYA KÖŞESİ

Abdulkadir Selvi yeni parti bombasını patlattı: İş adamları Babacan'ın partisi için...

Ankara kulislerinin izi Abdulkadir Selvi'den soruluyor. Yine bir çok konuşulacak bir kulis haberini yazdı köşesinde hem de yeni parti Ali Babacan'la ilgili. Bakın neler neler oluyormuş?

Abdulkadir Selvi yeni parti bombasını patlattı: İş adamları Babacan'ın partisi için...

Başkent yeni parti hazırlıklarıyla çalkalanırken Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kuracağı konuşulan parti için çalışma yürüten iş adamlarının bazı AK Partili başkanları arayarak ortak çalışma teklifinde bulunduklarını öne sürdü.

Selvi, Hürriyet'te 'Yeni partiler cephesinde ilginç şeyler yaşanıyor' başlığıyla yayınlanan yazısında çarpıcı bilgiler verdi. Hem AK Parti'nin hem de yeni parti beklentisi içinde olanların dikkat kesildiği bu kulise göre;
"Abdullah Gül-Ali Babacan partisiyle ilgili çalışmaları yürüten 'işadamları' arayıp birlikte çalışmak istediklerini bildiriyorlar. Babacan adına işadamı gruplarının araması size ilginç gelmiyor mu? Başkanlar, siyasete Erdoğan’la devam edeceklerini belirtip telefonları kapatıyorlar" 

"Acelelerinin olmayışı konjonktürle ilgili"

Selvi, aynı yöntemi daha önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kullandığını belirterek şöyle devam etti:

Abdullah Gül-Ali Babacan’ın kuracakları partiyi aralık ayına erteledikleri söyleniyor.


Hatta Aralık da olmayabilir, 2020’ye kalabilir diyenler var. Acelelerinin olmayışı ufukta bir seçim olmamasından kaynaklanmıyor. Daha çok konjonktürle ilgili. Öyle ki temmuz-ağustos aylarında S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin ABD tarafından cezalandırılacağı beklentisi hâkimdi. 1 yıl önce Trump’ın attığı tweetlerle dolar 7.2’ye kadar tırmanmıştı. Bu kez de ağır yaptırımlar gelirse doların 9 liraya kadar tırmanmasını, ekonomide bir felaket tablosunun yaşanmasını bekliyorlardı.

Ülkenin felaketinden kendilerine saadet çıkmasını hesap ediyorlardı.


"Bekledikleri kriz gelmedi"

Krizin tam orta yerinde ekonomideki başarılarıyla Ali Babacan, gül gibi açacaktı. Ancak Trump beklentilerini suya düşürdü. Bekledikleri kriz gelmedi. Onlar da parti kurma çalışmalarını zamana yaymayı tercih ettiler.




ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar